23.12.2011. / 16:58

Autor: Nacional.hr

'A da pokušate preuzeti Pivovarnu Laško Mercatorovim bonovima?'

"Čelnicima predlažem da naprave preuzimanje Laškog i NLB-a s Mercatorovim bonovima, a prodavateljima da za nagradu dodatne bodove vrijednosti", sarkastičan je Lah

Mercatorov obrambeni mehanizam ili prikrivanje podataka?Mercatorov obrambeni mehanizam ili prikrivanje podataka?Iznenadna i u potpunosti neočekivana odluka uprave Mercatora da objave ponudu za preuzimanje Pivovarne Laško u slovenskoj je javnosti nišla na različita stajališta.

Većina ekonomista i ekonomskih analitičara smatra da je to još jedan u nizu štetnih odluka uprave Mercatora te pozivaju na njenu smjenu.

U priopćenju za javnost vlasnik investicijske tvrtke KS Naložbe Igor Lah istaknuo je kako je namjera Mercatora 'najapsurdnija stvar koja se dogodila u Sloveniji'.

"Netko tko brani vlastit položaj kao taoca drži ne samo Mecator ili Pivovarnu Laško, veći banke i cjelokupno slovensko gospodarstvo", piše Lah. Dodaje kako bi takav potez mogao značiti i da netko ne želi da u javnost dospiju financijski podaci o Mercatoru jer bi se tako otkrila njegova slabost.

Sarkastično ističe kako sad samo nedostaje da Mercator objavi ponudu za kupovinu Nove Ljubljanske banke pa da dođe do 'potopa cijele zemlje'.

"Čelnicima predlažem da naprave preuzimanje Laškog i NLB-a s Mercatorovim bonovima, a prodavateljima da za nagradu dodatne bodove vrijednosti", sarkastičan je Lah.

S druge stranke, ekonomist Aleš Kuhar rekao je za RTV Sloveniju da se vjerojatno radi o obrambenom mehanizmu te da je motiv za preuzimanje daleko od naveden želje za sinergijom

"Mercator je nestabilan iz nekoliko razloga što pred management stavlja veoma zahtjevan zadatak njegove stabilizacije i poboljšanja položaja na tržištu", smatra Kuhar.

Podsjetimo, Mercator je danas objavio ponudu za preuzimanje Pivovarne Laško, što bi moglo zakomplicirati njegovu prodaju Agrokoru. Nadzorni odbor Pivovarne najavio je kako će sljedećih dana pomno analizirati ponudu te se o njoj o očitovati naknadno.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika