24.12.2011. / 12:13

Autor: Hina , Nacional.hr

Čestitke državnog vrha

"Sretan Božić i sretna Nova godina. I da nam bude bolje u sljedećoj godini i da to bude našom zaslugom i našim radom, a ne igrom slučaja", rekao je Milanović

Novi predsjednik Sabora s predsjednikom RHNovi predsjednik Sabora s predsjednikom RHDržavni vrh, predvođen predsjednikom Ivom Josipovićem, novim premijerom Zoranom Milanovićem te predsjednikom Sabora Borisom Špremom, čestitali su građanima Božić i Novu godinu.

Gostujući u Dnevniku plus HTV-a Milanović je rekao da je Božić praznik vjere i praznik obitelji. "Sretan Božić i sretna Nova godina. I da nam bude bolje u sljedećoj godini i da to bude našom zaslugom i našim radom, a ne igrom slučaja", rekao je.

Šprem: Solidarnost i nesebičnost

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske, u ime svih saborskih zastupnica i zastupnika, te u svoje ime.
"Na izmaku kalendarske godine kršćanski blagdan Božića unosi u domove vjernika ljubav, mir, nadu i radost. To su Božićne poruke ohrabrenja, obnove snage i novog početka. Stoga su one lako razumljive i prihvatljive svim ljudima dobre volje koji su spremni priteći u pomoć siromašnima, slabijima i bolesnima. A takvih, kojima je pomoć hitno potrebna, u našoj je Hrvatskoj, uslijed svjetske financijske krize i ekonomskih lomova u našem vlastitom dvorištu, nažalost, mnogo", stoji u čestitci.

Šprem je podsjetio kako su "hrvatski građani nebrojeno puta u raznim prilikama pokazali da imaju široko srce" što, ustvrdio je, ovih dana pruža tako potrebnu nadu da"slijedeći univerzalne Božićne poruke solidarnosti i nesebičnosti, zajedničkim snagama možemo promijeniti duhovnu klimu u društvu i ispraviti nepravde, kako bi u srcima svih hrvatskih građana odjekivala radost".

U tom duhu poželio je da "topla svjetlost Kristovog rođenja obasja domove kršćanskih vjernika kao i svih ljudi dobre volje".

Josipović: Snošljivost, mir, suradnja

Novi premijer Zoran MilanovićNovi premijer Zoran MilanovićPredsjednik Josipović uputio je čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru izrazivši vjeru da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj da i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, snošljivosti, mira i suradnje.

"Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić, ispunjen obiteljskim zajedništvom, blagdanskim ugođajem, mirom i radošću. Kršćanski vjernici koji čine većinu hrvatskih građana, u različitim područjima društvenoga života doprinose općem dobru hrvatskoga društva. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj da i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, snošljivosti, mira i suradnje", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Vezane vijesti

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem danas su, kao gosti tradicionalnog prijema Srpskoga… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 24.12.11. 13:00

I onda je Svizac zamotao čokoladu..... Je baš. Čeka nas noćna mora od Kukuriku koalicije!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 24.12.11. 14:26

a sto neodu u Crkvu..?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika