25.12.2011. / 17:03

Autor: Hina

Hrvatski konzul naletio na pješaka i pobjegao

Nesreća se dogodila prije nekoliko dana kada je Maretić pod neutvrđenim okolnostima "Opelom Corsom" udario 21-godišnjeg mladića iz Prilepa, koji je u tom trenutku prelazio ulicu. Ne navodi se je li mladić udaren na pješačkom prijelazu

IlustracijaIlustracijaMakedonska je policija podnijela dvije kaznene prijave protiv počasnog hrvatskog konzula u Bitoli Branka Maretića (59) koji je vozilom s diplomatskim pločicama naletio na pješaka, a zatim pobjegao s mjesta nesreće, objavio je makedonski list Dnevnik na svojoj internetskoj stranici.

Nesreća se dogodila prije nekoliko dana kada je Maretić pod neutvrđenim okolnostima "Opelom Corsom" udario 21-godišnjeg mladića iz Prilepa, koji je u tom trenutku prelazio ulicu. Ne navodi se je li mladić udaren na pješačkom prijelazu.

Mladić je s teškim ozljedama prevezen u Klinički centar u Bitoli, piše Dnevnik.

Glasnogovornik policijske uprave u Bitoli Đoko Strezovski izjavio je da je Maretić u izjavi policiji priznao da je naletio na mladića, ali je opovrgnuo da je pobjegao s mjesta nesreće.

Bitolska policija podnijela je tužiteljstvu kaznene prijave protiv hrvatskog konzula za dva teška kaznena djela - protiv sigurnosti u prometu i za nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi u prometnoj nesreći.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova upoznato je s ovim incidentom i tijekom sljedećeg tjedna dobit će očitovanje makedonskih vlasti o tom slučaju, rečeno je Hini. Maretića kao počasnog konzula ne štiti diplomatski imunitet i u ovakvim slučajevima odgovara po makedonskom zakonu.

Maretić, rođeni Splićanin, već tri desetljeća radi u Bitoli, a prije imenovanja za počasnog konzula bio je predsjednik Društva Marka Marulića i bitolskog ogranka zajednice makedonskih Hrvata. Počasni konzulat Republike Hrvatske u Bitoli otvorio je u listopadu 2006. godine tadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Vezane vijesti

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Makedonska policija podigla je optužnice za terorizam protiv petorice muškaraca optuženih za pripadnost "radikalnoj muslimanskoj skupini" i… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 25.12.11. 18:16

Nadam se da zaista nije pobjegao??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika