27.12.2011. / 18:13

Autor: Hina

Sastanak dioničara Pivovarne Laško tek krajem siječnja

Sastanak dioničara Pivovarne Laško koji se moraju odlučiti o tome hoće li svoje dionice Mercatora prodati koncernu Agrokoru ili prihvatiti ponudu Mercatora da kupi dionice te pivovare održat će se tek krajem siječnja iduće godine, odlučio je u utorak nadzorni odbor slovenske tvrtke iz Laškog, u blizini Celja.

Ponovno je upitna prodaja Mercatora AgrokoruPonovno je upitna prodaja Mercatora AgrokoruSastanak dioničara Pivovarne Laško koji se moraju odlučiti o tome hoće li svoje dionice Mercatora prodati koncernu Agrokoru ili prihvatiti ponudu Mercatora da kupi dionice te pivovare održat će se tek krajem siječnja iduće godine, odlučio je u utorak nadzorni odbor slovenske tvrtke iz Laškog, u blizini Celja.

"Poduprli smo daljnje korake u aktivnostima prodaje našeg udjela u Mercatoru, o tome će se odlučivati na skupštini dioničara koja će se najvjerojatnije sazvati za 30. siječnja", rekao je nakon sjednice predsjednik nadzornog odbora Vladimir Malenkovič.

O prodaji 23,34 posto dionica Mercatora kojima raspolaže Pivovarna Laško naime više ne može odlučivati uprava te pivovare nego dioničari jer su aktivnosti prodaje zaustavljene pošto je ponudu da kupi Pivovarnu Laško krajem prošlog tjedna dala uprava Mercatora.

Dioničari bi naime prije toga u roku od mjesec dana morali odlučiti o ponudi Mercatora, koji je objavio namjeru da otkupi sve dionice Pivovarne Laško i njezine dugove.

Braneći se od nastojanja Agrokora, koji je konzorciju većinskog paketa dionica Mercatora, u kojemu su uz Pivovarnu Laško i veće slovenske banke, ponudio 221 euro za dionicu, uprava najvećega slovenskoga trgovačkog lanca ponudila je toj pivovari da je preuzme otkupom svih njezinih dionica i preuzimanjem njezinih dugova.

Trenutačna tržišna kapitalizacija Pivovarne Laško, po cijeni njezinih dionica na Ljubljanskoj burzi, jest stotinjak milijuna eura, ali njezino poslovanje otežavaju i zajmovi od 370 milijuna eura, o čijem se reprogramu dosad nije uspjela dogovoriti s vlasnicima, većinom slovenskim bankama, malim dioničarima i državnim fondovima.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika