28.12.2011. / 12:16

Autor: Nacional.hr

Ekstremna desnica sve poularnija na sjeveru Italije

Dodajmo kako je pokret Casa Pound nedavno došao u središte medijske pozornosti kad je jedan od njegovih pristalica ubio dva Senegalca u Firenci

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSrednja škola u talijanskom gradu San Secondo Parmense izabrala je za svoje predstavnike ljude iz radikalne desničarska grupe Blocco Studentesco, bliske neofašističkom pokretu Casa Pound, izvještava tportal.

Pokrajina Emilia Romagna na sjeveru Italije, nekad poznata po ljevičarskoj orijentaciji, sve više je pod utjecajem programa Casa Pounda. Posebice je to vidljivo među mlađom populacijom, jer su 600 đaka srednje škole u gradu San Secondo Parmense izabrali svoje predstavnike ljude iz radikalne grupe Blocco Studentesco.

Dodajmo kako je pokret Casa Pound nedavno došao u središte medijske pozornosti kad je jedan od njegovih pristalica ubio dva Senegalca u Firenci. Blocco Studentesco javno osuđuje ksenofobiju i ističe kako im je glasnogovornik tamnoput, no promovira i zaustavljanje imigracije. "Naša je politika vezana za stvarne probleme i ljudi to prepoznaju. Nastavit ćemo organizirati predavanja, debate, sportske aktivnosti i zabave kako bi uključili studente te ih osvijestili za njihovu budućnost", rekao je predstavnik studentskog bloka Riccardo Rigoni.

Dodajmo kako je i u Rimu zabilježen nagli porast simpatizera ultradesnih studentskih organizacija koje su također zabilježile uspjeh na školskim izborima.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika