02.01.2012. / 09:56

Autor: Hina , Nacional.hr

Uspješno testiranje raketa

Širenje iranskog dohvata

"Raketu Ghader dometa 200 km konstruirali su iranski stručnjaci. Raketa je uspješno dosegnula zadani cilj u Perzijskom zaljevu i uništila ga", rekao je glasnogovornik pomorskih vježbi, admiral Mahmud Musavi

IlustracijaIlustracijaIran je prvi put u ponedjeljak testirao raketu dugoga dometa Ghader i učinio je to uspješno u sklopu pomorskih vježbi istočno od Hormuškog tjesnaca, izvijestila je službena agencija Irna.

"Raketu Ghader dometa 200 km konstruirali su iranski stručnjaci. Raketa je uspješno dosegnula zadani cilj u Perzijskom zaljevu i uništila ga", rekao je glasnogovornik pomorskih vježbi, admiral Mahmud Musavi.

"Ghader je ultramoderan raketni sustav s ugrađenim preciznim radarom, znatno poboljšan u odnosu na prethodne generacije raketa", rekao je Musavi.

Nešto ranije u ponedjeljak je iranska mornarica najavila testiranje dviju raketa srednjeg dometa i jedne kratkog dometa, zadnjega dana vojnih vježbi u području Hormuškog tjesnaca, za trgovinu naftom strateški važnog morskog prolaza.

Iranci su u subotu objavili kako odgađaju planirana pokusna ispaljivanja projektila dugoga dometa u sklopu mornaričkih vježbi u Perzijskom zaljevu te su dali na znanje da su spremni na nove pregovore sa Zapadom o svom kontroverznom nuklearnom programu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika