03.01.2012. / 10:31

Autor: Hina , Nacional.hr

Rusija:

'Iran nema rakete dugog i srednjeg dometa'

Poput Zapada, Moskva često govori da je zabrinuta zbog iranskog nuklearnog programa za koji Teheran tvrdi da mu je svrha strogo civilna

Mahmud Ahmadinedžad (arhiva)Mahmud Ahmadinedžad (arhiva)Iran nema rakete dugog dometa niti će ih skoro imati, istaknulo je u utorak rusko ministarstvo obrane u prvoj reakciji Moskve na iransko testiranje triju raketa u ponedjeljak.

"Iran nema tehnologiju za izradu raketa srednjeg dometa ili interkontinentalnih raketa niti će je skoro imati", izjavio je glasnogovornik ministarstva novinskoj agenciji Interfax. Rusija je saveznik Irana kojeg je opskrbila prvom nuklearnom centralom, kao i gorivom za njezin rad.

Poput Zapada, Moskva često govori da je zabrinuta zbog iranskog nuklearnog programa za koji Teheran tvrdi da mu je svrha strogo civilna. Rusija, međutim, još nikad nije javno optužila Teheran da se želi opskrbiti atomskim oružjem, i uvijek je isticala da pitanje treba riješiti pregovorima a ne sankcijama.

Iran je posljednih dana za vrijeme vojnih vježbi testirao krstareće rakete i rakete srednjeg dometa. Vlasti u Teheranu zaprijetile su da će prekinuti promet Hormuškim tjesnacem ako zapadne zemlje nametnu sankcije zbog iranskog nuklearnog programa.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika