03.01.2012. / 16:21

Autor: Hina

Arapska liga u subotu će razmotriti stanje u Siriji

Odbor ministara vanjskih poslova Arapske lige sastat će se u subotu kako bi razmotrio preliminarno izviješće promatrača upućenih u Siriju gdje su pratili ispunjavanje obveza iz mirovnog plana, potvrdili su izvori Arapske lige u utorak.

Bašar al AsadBašar al AsadOdbor ministara vanjskih poslova Arapske lige sastat će se u subotu kako bi razmotrio preliminarno izviješće promatrača upućenih u Siriju gdje su pratili ispunjavanje obveza iz mirovnog plana, potvrdili su izvori Arapske lige u utorak.

Promatrači su proveli prošli tjedan procjenjujući da li i na koji način snage predsjednika Bašara al Asada ispunjavaju dogovoreno u okviru plana kojeg je izradila Arapska liga za okončanje gotovo deset mjeseci nasilja u kojem je, prema Ujedinjenim narodima, ubijeno više od pet tisuća ljudi u sukobima sirijskih snaga sigurnosti i prosvjednika.

Sastanak će okupiti glavnog tajnika Arapske lige Nabila Elarabija te ministre vanjskih poslova Egipta, Sudana, Alžira, Katara i Omana.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika