08.01.2012. / 10:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Libija 'češlja' Gadafijeva ulaganja po svijetu

Pod Moamerom Gadafijem libijska su ulaganja bila uglavnom u Europi, ali bilo ih je i u Africi, na Bliskome istoku, sjevernoj Africi te u Sjedinjenim Državama

IlustracijaIlustracijaLibija će razmotriti sva svoja ulaganja u arapskome svijetu, u Africi i drugdje, a kani provesti velika ulaganja u poljoprivredu i nekretnine u susjednome Sudanu, rekao je u subotu predsjednik vladajućega prijelaznog nacionalnoga vijeća.

"Kanimo razmotriti sva ulaganja u arapskome svijetu, na afrikome kontinentu, i drugdje", rekao je Mustafa Abdul Džalil na konferenciji za novinare što ju je održao zajedno sa sudanskim predsjednikom Omarom Hasanom al-Baširom koji mu je u posjetu.

"U nekim će zemljama ulaganja porasti, a u nekima će se projekti zaustaviti", dodao je. "Ima ulaganja koja su vrijedna razvoja, a možda bude i ulaganja od čijega će zatvaranja libijski narod imati više koristi".

Pod Moamerom Gadafijem libijska su ulaganja bila uglavnom u Europi, ali bilo ih je i u Africi, na Bliskome istoku, sjevernoj Africi te u Sjedinjenim Državama.

Abdul Džalil najavio je da će Libija pojačati ulaganja u Sudanu. Kao i druge naftom bogate arapske zemlje, rekao je Abdul Džalil, Libija želi iskoristiti sudansku obradivu zemlju i razmjerno jeftinu radnu snagu. Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati već imaju velika ulaganja u poljoprivredu u Sudanu.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika