10.01.2012. / 18:38

Autor: Hina

Janković uvjeren da može dobiti dovoljno glasova

Mandatar za sastav nove slovenske vlade Zoran Janković izjavio je u utorak da će u srijedu u parlamentu predočiti program svoje buduće vlade i da očekuje pozitivan rezultat prilikom glasovanja.

Zoran JankovićZoran JankovićMandatar za sastav nove slovenske vlade Zoran Janković izjavio je u utorak da će u srijedu u parlamentu predočiti program svoje buduće vlade i da očekuje pozitivan rezultat prilikom glasovanja.

"Imam svo legitimno pravo da očekujem pozitivan rezultat", rekao je Janković na konferenciji za novinare, te dodao da je njegova stranka Pozitivna Slovenija na prijevremenim izbnorima 4. prosinca dobila 315.000 glasova i da je sa 28 mandata najjača stranka u parlamentu koji broji 90 zastupnika.

Jankoviću je u srijedu na izvanrednoj sjednici parlamenta potrebna natpolovična većina od najmanje 46 glasova, kako bi bio potvrđen za novog predsjednika vlade, nakon čega bi formirao svoju vladu. No, njegov je izbor upitan jer je ukupan broj zatupnika koji su najavili da će ga podržati 44.

Ne želeći otkriti konkretna imena zastupnika, Janković je rekao da je ovih dana imao pozive zastupnika iz više stranaka koji su mu izrazili potporu i da vjeruje kako će dobiti potreban broj glasova.

"Zastupnici su samostalni i glasuju prema svojoj volji, pozivam ih da promisle što je dobro za Sloveniju", rekao je Janković.

Dodao je da mu je potporu u utorak ponovno izrazio i predsjednik države Danilo Tuerk.

Govoreći o odluci Građanske liste Gregora Viranta da ne uđe u njegovu moguću vladu i da u srijedu glasuje protiv njegova izbora, Janković je rekao da je to legitimna odluka te stranke, kao što će biti legitimno i pokušati oformiti koaliciju desnog centra ako on kao premijer ne bi uspio.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika