12.01.2012. / 18:23

Autor: Hina

Panetta osudio postupak marinaca

Američki ministar obrane Leon Panetta osudio je u četvrtak ponašanje američkih marinaca koje se na video snimci objavljenoj u četvrtak na internetu vidi kako uriniraju po mrtvim Afganistancima te je obećao da će krivci biti kažnjeni.

Leon PanettaLeon PanettaAmerički ministar obrane Leon Panetta osudio je u četvrtak ponašanje američkih marinaca koje se na video snimci objavljenoj u četvrtak na internetu vidi kako uriniraju po mrtvim Afganistancima te je obećao da će krivci biti kažnjeni.

"Vidio sam snimku i smatram da je ponašanje koje se tamo vidi potpuno bijedno", kazao je Panetta u priopćenju u kojem se dodaje da je naredio mornarici i zapovjedniku savezničkih snaga u Afganistanu da istraže incident.

"Oni za koje se utvrdi da su sudjelovali u tome odgovarat će u potpunosti", poručio je Panetta.

Pentagon je u međuvremenu objavio i kako nema informacija koji bi dovele u pitanje autentičnost videa koji pokazuje četvoricu američkih marinaca kako uriniraju po tijelima trojice talibana u Afganistanu.

"Nemamo indikacija da nije autentičan", kazao je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

"Nama se čini isto što i vama... vojnici koji uriniraju po tijelima. No, traje istraga. Moramo joj dati prostora da se utvrde sve činjenice".

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 12.01.12. 20:45

"Nama se čini isto što i vama...

Čini im se!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika