14.01.2012. / 09:25

Autor: Hina

Van Rompuy: Europski samit održat će se 30. siječnja

Idući summit zemalja Europske unije ipak će se održati 30. siječnja u Bruxellesu, kao što je bilo planirano, rekao je u petak predsjednik EU-a Herman Van Rompuy na Twitteru.

Herman Van RompuyHerman Van RompuyIdući summit zemalja Europske unije ipak će se održati 30. siječnja u Bruxellesu, kao što je bilo planirano, rekao je u petak predsjednik EU-a Herman Van Rompuy na Twitteru.

"Potvrđeni su vrijeme i mjesto održavanja neslužbenog summita članova Europskog vijeća: bit će to 30. siječnja 2012. u Bruxellesu", napisao je Van Rompuy nakon čije je poruke na Twitteru nešto poslije objavljeno i službeno priopćenje.

Predsjednik talijanske vlade Mario Monti bio je izjavio u četvrtak da će se susret na vrhu EU-a pomaknuti na nedjelju 29. siječnja, zbog najave općeg štrajka u Belgiji za 30. siječnja.

Koncem prosinca, zbog prosvjeda protiv mirovinske reforme bile su paralizirane sve prometne mreže u Belgiji, pa i međunarodni vlakovi poput Eurostara i Thalysa koji Bruxelles povezuju s Londonom, Parizom i Amsterdamom.

Na summitu koncem siječnja europski će čelnici razgovarati o zapošljavanju i rastu, teme koje su inače u sjeni rješavanja dužničke krize.

No na njemu će se razgovarati i o nacrtu europskog ugovora o jačanju proračunske stege, uoči sastanka predsjednika država i vlada 27 zemalja predviđenog za 1. ožujka koji će se održati na službenoj razini.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika