14.01.2012. / 09:29

Autor: Hina

MMF poziva na nastavak pregovora Grčke i banaka

Međunarodni monetarni fond (MMF) pozvao je u petak na nastavak pregovora Atene i banaka o načinu reprogramiranja grčkog javnog duga.

Christine LegardChristine LegardMeđunarodni monetarni fond (MMF) pozvao je u petak na nastavak pregovora Atene i banaka o načinu reprogramiranja grčkog javnog duga.

"Nadamo se da će se pregovori Grčke i njezinih vjerovnika nastaviti", istaknula je glasnogovornica MMF-a u kratkom priopćenju objavljenom u Washingtonu, gdje je sjedište te međunarodne organizacije.

"Važno je da se pregovori završe dogovorom o sudjelovanju privatnog sektora koji će, uz napore institucionalnih vjerovnika, osigurati održivost grčkog duga", dodaje se u tekstu.

Institut za međunarodne financije (IIF) koji zastupa banke objavio je u petak da privremeno prekida pregovore s Atenom, dajući do znanja da bi banke mogle promijeniti svoju odluku o otpisu velikog dijela grčkog javnog duga.

MMF, premda službeno ne sudjeluje u pregovorima, sudjeluje u razgovorima bankara i grčke vlade i redovito iznosi svoje mišljenje, napominje izvor blizak pregovorima.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika