15.01.2012. / 11:35

Autor: Hina

Iran upozorava zemlje u Zaljevu

Iran je upozorio zemlje u Zaljevu da ne nadomještaju njegovu proizvodnju u slučaju zapadnih sankcija protiv iranskog izvoza nafte, piše u nedjelju dnevnik Shargh.

Iran je zaprijetio zemljama ZaljevaIran je zaprijetio zemljama ZaljevaIran je upozorio zemlje u Zaljevu da ne nadomještaju njegovu proizvodnju u slučaju zapadnih sankcija protiv iranskog izvoza nafte, piše u nedjelju dnevnik Shargh.

"Ako naftne zemlje u Perzijskom zaljevu daju zeleno svjetlo zamjeni iranske nafte u slučaju sankcija, bit će najodgovornije za ono što će se dogoditi", izjavio je predstavnik Irana pri OPEC-u Mohamad Ali Hatibi kako je prenio list.

"Ako naši susjedi s Juga iskoriste svoj proizvodni kapacitet za zamjenu naše nafte u slučaju sankcija i surađuju sa zapadnim zemljama, bit će odgovorni za incidente koji će se dogoditi i njihova gesta neće biti prijateljska", rekao je iranski predstavnik.

EU bi 23. siječnja trebala donijeti odluku o embargu na iransku naftu koji bi se mogao uvesti postepeno tijekom šest mjeseci.

Vezane vijesti

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Europska unija prihvatila je u ponedjeljak novi paket sankcija Siriji koje se odnose na nove subjekte i proširuju embargo na prodaju oružja toj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika