18.01.2012. / 14:17

Autor: Nacional.hr

Kapetan Concordie: "Spotaknuo sam se i završio u čamcu za spašavanje"

Zanimljivo je kako su u čamcu s njim bili drugi i treći zapovjednik broda, Dimitri Christidis i Silvia Coronica

Francesco SchettinoFrancesco SchettinoKapetan nasukanog kruzera Costa Concordia, Francesco Schettino, istražiteljima je izjavio kako je u čamcu za spašavanje završio jer se je spotaknuo, prenosi Telegraph.

Na trosatnom ispitivanju sucima-istražiteljima u Grossetu je rekao kako je nesrećom završio u čamcu za spašavanje i kako nije imao namjeru napustiti tisuće putnika i posadu.

"Putnici su počeli navirati na palubu, uzimajući nasilno čamce za spašavanje. Nisam imao pojas za spašavanje, jer sam ga dao jednom od putnika. Pokušavao sam putnike smjestiti u čamce po proceduri. Odjednom sam se spotaknuo i završio u jednom od čamaca, jer je brod bio nagnut pod kutem od 60 do 70 stupnjeva. Tako sam se tamo našao", objasnio je kapetan.

Dodao je kako je sat vremena bio "stješnjen" na čamcu, prije nego je isti spušten u more u blizini otoka Giglio. Zanimljivo je kako su u čamcu s njim bili drugi i treći zapovjednik broda, Dimitri Christidis i Silvia Coronica.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
18/1/12

Montana1, 18.01.12. 16:29

Ovaj kapetan se spotakao i završio u čamcu za spašavanje ! ha ha
Sličan vic i kao kada su Muju optužili da je ženu izbo 15 puta nožem, a on u obrani rekao da je diljao šćap a da je se žena kupala, pa se poklizala na sapun i tako 15 puta 1


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika