19.01.2012. / 12:40

Autor: Nacional.hr

Bankari otkrili Mercatorovu 'patku'?

U dobro obavještenim krugovima navodno se šire informacije prema kojima Mercator neće službeno objaviti svoju ponudu za Pivovarnu Laško. Naime, Mercator nema sredstva kojima bi preuzeo Pivovarnu, a do novih kredita došao bi veoma teško

Mercator nema čime preuzeti Pivovarnu LaškoMercator nema čime preuzeti Pivovarnu LaškoKada je usred pregovora o prodaji Mercatora Agrokoru, uprava slovenskog trgovačkog lanca objavila ponudu za preuzimanje Pivovarne Laško inače djelomičnog vlasnika Mercatora, mnogi su takav potez proglasili taktikom odugovlačenja.

Nije tajna da se Uprava Mercatora ne slaže s idejom prodaje te tvrtke Agrokoru i u nekoliko navrata su to otvoreno iskazali. Preuzimanjem Laškog spriječili bi prodaju dionica Mercatora u vlasništvu te tvrtke. No, banke koje drže dionice Mercatora odlučne su u namjeri da ga i prodaju.

Stoga ne iznenađuje zahtjev UniCredit banke koji je poslan Upravi Mercatora za sazivanjem izvanredne skupštine koja bi odlučila o imenovanju izvanrednog revizora koji bi odradio pregled ponude za preuzimanje Pivovarne Laško. Kako navode slovenske Finance, zahtjev UniCredita podržavaju još neke banke, vlasnice Mercatora.

U dobro obavještenim krugovima navodno se šire informacije prema kojima Mercator neće službeno objaviti svoju ponudu za Pivovarnu Laško. Naime, Mercator nema sredstva kojima bi preuzeo Pivovarnu, a do novih kredita došao bi veoma teško.

PPDIV: Omogučite Agrokoru pošteno nadmetanje za Mercator

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji odaslao je otvoreno pismo u kojem od slovenske javnosti, ali i ključnih igrača traže da Agrokoru omoguće pošteno nadmetanje za Mercator.

"Mišljenja smo da aktivnosti kojima se nastoji sprijediti poslovna transakcija izmedu koncerna Agrokor i Mercatora nisu u duhu vremena u kojem živimo, a nerijetko su i režirane od strane određenih, često marginalnih interesnih skupina. O Agrokoru možemo mjerodavno govoriti obzirom da je riječ o našem dugogodišnjem socijalnom partneru. Činjenica je da je Agrokor danas jedna od najznačajnijih kompanija u regiji u kojoj su prava i obveze uređena dugogodišnjim kolektivnim ugovorima.

Zbog svega navedenog ovom prigodom pozivamo kolegice i kolege, članove sindikata Slovenije, da u svojim javnim nastupima i prigodom davanja, često nažalost i neumjesnih, komentara budu vođeni isključivo ekonomskim i socijalnim razlozima opravdano usmjerenim ka očuvanju svoje socijalne i materijalne egzistencije. Mi im, ispred Sindikata PPDIV-a možemo posvjedočiti da sustav Agrokora upravo u njih ulaže i do njih drži.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika