19.01.2012. / 16:08

Autor: Hina

Putin oštro napao oporbeni radio Echo

Oporbeni moskovski radio Echo služi stranim interesima i nekim temama pristupa s proameričkih stajališta, a ruskog premijera blati od jutra do mraka, rekao je sam premijer Vladimir Putin predstavnicima tridesetak ruskih medija koje je ugostio, objavljeno je u četvrtak.

Vladimir PutinVladimir PutinOporbeni moskovski radio Echo služi stranim interesima i nekim temama pristupa s proameričkih stajališta, a ruskog premijera blati od jutra do mraka, rekao je sam premijer Vladimir Putin predstavnicima tridesetak ruskih medija koje je ugostio, objavljeno je u četvrtak.

Suočen s dosad nezapamćenim prosvjedima oporbe, Putin je glavnome uredniku Echa Alekseju Venediktovu rekao: "Ja se ne vrijeđam iako me vi od jutra do mraka zasipate prljavštinom, no vi, vi se vrijeđate".

Optužio je Echo da pri obradi pojedinih tema, primjerice američkog proturaketnog štita u Europi, prednost daje proameričkim gledištima na štetu službenog stajališta Moskve.

"To znači služiti interesima vanjske politike jedne države na račun druge" (Rusije), rekao je.

Moskovski radio Echo pod nadzorom je naftne tvrtke Gazproma, no i dalje je glavni ruski radio koji donosi neovisne informacije u Putinovoj Rusiji koja je čvrsto zauzdala medije.

Putinov sastanak s novinarima dogodio se u vrijeme teškog razdoblja za premijera koji se u 12 godina na vlasti prvi put sučeljava s velikim prosvjedima i pozivima da se povuče.

Analitičari ocjenjuju da se vlast počela ozbiljno bojati medijskih kritika i moguće je da će pokušati marginalizirati Echo. Putin je pozvao medijske djelatnike kako "bi ih pozvao na red", drže osnivači pokreta "Liga birača" osnovanog kako bi mobilizirali Ruse da ne glasuju za Putina na predsjedničkim izborima u ožujku.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika