20.01.2012. / 10:46

Autor: Hina

Putin prolazi u prvom krugu predsjedničkih izbora

Po ranijoj anketi koju je proveo institut Vtsiom, objavljenoj prije tjedan dana, za premijera je trebalo glasovati 48 posto birača

ArhivaArhivaRuski premijer Vladimir Putin protiv kojega su se nedavno održali veliki prosvjedi u više gradova u zemlji, nastavlja svoj uspon u anketama o glasovanju na predsjedničkim izborima 4. ožujka na kojima dobiva 52 posto glasova, po rezultatima najnovijeg ispitivanja objavljenim u petak.

Po ranijoj anketi koju je proveo institut Vtsiom, objavljenoj prije tjedan dana, za premijera je trebalo glasovati 48 posto birača.

Po najnovijoj anketi tog instituta provedenoj 14. siječnja na reprezentativnom uzorku od 1.600 ljudi, Putin bi vodio ispred Komunističke partije Genadija Zjuganova (11 posto) i ultranacionalista Vladimira Žirinovskog (9 posto) da se izbori održe u nedjelju.

Milijarder Mihail Prohorov dobio bi pak 2 posto glasova, što je pad od jednog postotnog boda u odnosu na zadnju anketu.

Po anketi koju je 14. i 15. siječnja provela Zaklada za javno mišljenje (FOM) na uzorku od 3.000 ljudi, premijer osvaja 45 posto glasova i mora ići u drugi krug, što bi bilo prvi put otkako je došao na vlast.

Putin je 2000. izabran za predsjednika u prvom krugu s 52,94 posto glasova a 2004. je ponovo izabran sa 71,20 posto.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika