20.01.2012. / 19:06

Autor: Hina

Dominique Strauss-Kahn opet na udaru

Vlasnik javnih kuća u Belgiji Dominique Alderweireld, zvani "Dodo Salamura", smatra da je njegovo upletanje u aferu prostitucije u hotelu Carlton u Lilleu trebalo nauditi Dominique Strauss-Kahnu prije predsjedničkih izbora u Francuskoj.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnVlasnik javnih kuća u Belgiji Dominique Alderweireld, zvani "Dodo Salamura", smatra da je njegovo upletanje u aferu prostitucije u hotelu Carlton u Lilleu trebalo nauditi Dominique Strauss-Kahnu prije predsjedničkih izbora u Francuskoj.

"Nisam toliko ja bio na meti, već Dominique Strauss-Kahn. Sucima bi odgovaralo da me Strauss-Kahnu poznaje, iako to uopće nije tako", izjavio je Alderweireld za AFP.

"Mnogima bi to odgovaralo. DSK je bio favorit na izborima za socijalističkog kandidata, imao je velikih izgleda postati predsjednik republike. Dakle tko ima koristi od optužbe?" pita se Alderweireld, koji je nastavio voditi "barove s djevojkama" u Belgiji, iako mu 1. ožujka počinje suđenje u Tournaiu.

Taj 63-godišnji Francuz pušten je na uvjetnu slobodu 10. siječnja, nakon tri mjeseca zatvora u Belgiji, gdje je optužen za držanje javnih kuća.

Saslušan je i kao svjedok u Lillu u sklopu istrage o aferi svodništva u nekoliko vrhunskih hotela.

Alderweireled je osumnjičen da je toj mreži slao djevojke, što on poriče, a u tu aferu su upleteni vlasnici hotela, poslovni ljudi i bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn.

Vezane vijesti

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Nakon upozorenja iz nevladinih udruga i diplomatskih krugova da je upletena u trgovinu ljudima, Slovenija će vjerojatno ukinuti izdavanje radnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika