21.01.2012. / 11:51

Autor: Hina

Istražitelji provjeravaju Putinovu pobjedu

No vlast je sve dosad odbijala provesti istragu a predsjednik izbornog povjerenstva Vladimir Čurov ustvrdio je čak da su amaterske videosnimke koje prikazuju kako su glasačke kutije zatrpavane viškom listića snimljene u privatnim stanovima uređenim tako da sliče na birališta

Vladimir PutinVladimir PutinRuski istražitelji objavili su u subotu da su počeli provjeravati neke od brojnih optužaba za prijevaru na parlamentarnim izborima održanim u prosincu, dok se očekuje i novo izvješće stranih promatrača.

Istražno povjerenstvo je tako službeno pokrenulo 26 kriminalističkih istraga zbog optužaba koje idu od viška glasača do kupnje glasova i pritiska na birače, po priopćenju. Povjerenstvo je zaprimilo 350 tužba zbog raznih nepravilnosti i počelo istragu o 26 takvih tužba, dodaje se u priopćenju.

Istragom je obuhvaćeno šest pokrajina, među kojima i Moskva i "gotovo sve stranke", navodi se. Rusiju je zadnjih tjedana zahvatio neviđeni val prosvjeda protiv prijevare na izborima održanim 4. prosinca na kojima je pobijedila stranka premijera i predsjedničkog kandidata Vladimira Putina.

No vlast je sve dosad odbijala provesti istragu a predsjednik izbornog povjerenstva Vladimir Čurov ustvrdio je čak da su amaterske videosnimke koje prikazuju kako su glasačke kutije zatrpavane viškom listića snimljene u privatnim stanovima uređenim tako da sliče na birališta.

Promatrači Vijeća Europe trebaju pak u subotu objaviti svoje izvješće. OESS je nešto ranije ocijenio da su izbore obilježile brojne nepravilnosti, a mnoge su počinjene nakon zatvaranja birališta.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 21.01.12. 13:27

ma ko mu šta može, kad je on sve te iz komisije postavio iza putina stoji vojska koja kad on trepne...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika