23.01.2012. / 13:28

Autor: Hina

Izbori u Srbiji najvjerojatnije u svibnju

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji bit će raspisani 11. ožujka, a održani najvjerojatnije 6. svibnja, najavila je za beogradske ''Večernje novosti'' od ponedjeljka predsjednica srbijanskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović, objasnivši da 11. ožujka ističe posljednji rok za početak izbornih procesa.

Boris TadićBoris TadićParlamentarni i lokalni izbori u Srbiji bit će raspisani 11. ožujka, a održani najvjerojatnije 6. svibnja, najavila je za beogradske ''Večernje novosti'' od ponedjeljka predsjednica srbijanskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović, objasnivši da 11. ožujka ističe posljednji rok za početak izbornih procesa.

Ona je u razgovoru za taj dnevnik navela kako se pregovori u vladajućoj koaliciji oko ovog pitanja privode kraju, a da je načelni dogovor da se sve tempira za posljednji dan, kako bi aktualna vlada u potpunosti dovršila četverogodišnji mandat.

''Iz ekonomskih razloga, predsjednik (Srbije) Boris Tadić raspisat će parlamentarne, a ja lokalne izbore istog dana'', objašnjava Đukić Dejanović, te dodaje kako je ''gotovo sigurno'' da će datum održavanja izbora biti 6. svibnja, tako da će kampanja trajati nešto kraće od dva mjeseca.

Po njenim riječima, s obzirom na to da se u trenutku raspisivanja izbora Skupština praktički raspušta, cilj je da to bude odgođeno do krajnjeg zakonskog roka, kako bi parlament imao još oko mjesec i pol za provođenje određenih aktivnosti.

Predsjednica srbijanskog parlamenta ne strahuje da bi moguća negativna odluka Europskog vijeća u ožujku o kandidaturi Srbije za članstvo u Europskoj uniji mogla značajnije utjecati na izborne rezultate vladajućih stranaka.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika