24.01.2012. / 14:58

Autor: Hina

Sindikalni prosvjed protiv otpuštanja 450 radnika HT-a

Nekoliko stotina radnika Hrvatskog telekoma (HT) prosvjedovalo je danas na Trgu bana Jelačića protiv najavljenog otpuštanja 450 radnika HT-a te zatražilo od Uprave HT-a da odustane od otkaza, a od Vlade da ne dozvoli ucjenjivačko ponašanje multinacionalnih kompanija.

Foto: Patrik Macek/PIXSELLFoto: Patrik Macek/PIXSELLNekoliko stotina radnika Hrvatskog telekoma (HT) prosvjedovalo je danas na Trgu bana Jelačića protiv najavljenog otpuštanja 450 radnika HT-a te zatražilo od Uprave HT-a da odustane od otkaza, a od Vlade da ne dozvoli ucjenjivačko ponašanje multinacionalnih kompanija.

Radnici su, u organizaciji triju sindikata koji djeluju u HT-u, nakon kraćeg prosvjeda na Jelačićevu trgu otišli pred veleposlanstvo Njemačke uručiti protestno pismo sa zahtjevom da većinski vlasnik HT-a, Deutsche Telekom (DT), ne izvlači samo dobit iz Hrvatske već ulaže u infrastrukturu i čuva radna mjesta.

Također su najavili odlazak pred Hoto toranj, gdje je Uprava HT-a, gdje će zatražiti zaustavljanje otpuštanja tolikog broja radnika i socijalni dijalog o zaštiti interesa HT-ovih radnika.

Obraćajući se okupljenim prosvjednicima na središnjem zagrebačkom trgu, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužio je uprave HT-a i DT-a da su postavili profit iznad interesa radnika te da "bezobrazno ucjenjuju" i hrvatsku Vladu najavljujući da će zbog posebnog poreza od 6 posto na mobilne usluge prekinuti ulaganja i nastaviti otpuštati radnike. Od Vlade je zatražio da štiti interese hrvatskog radništva i gospodarstva.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika