26.01.2012. / 10:00

Autor: Nacional.hr

Gdje je 'Prometna renesansa'?

Filmi-media

Vlasnica Fimi-medije Nevenka Jurak tvrdila je kako je Ministarstvo platilo film, ali da nikad nije sklopilo ugovor o njegovoj izradi. Ispostavilo se, međutim, kako je ugovor itekako potpisan, i to od strane tadašnjeg ministra Božidara Kalmete

Photo: Igor Kralj/PIXSELLPhoto: Igor Kralj/PIXSELLPremda je bivša hrvatska Vlada uredno potpisala ugovor s famoznom kompanijom Fimi-media o izradi promidžbenog filma 'Prometna renesansa Hrvatske', dolaskom nove vlasti ispostavilo se kako je uradak netragom nestao, a zasad nije pronađen svjedok koji bi mogao jamčiti da isti uopće postoji. Film je (trebao biti) izrađen po narudžbi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, odakle je tvrtki Fimi-media za te potrebe plaćeno oko 612 tisuća kuna.

No, u svjedočenju pred USKOK-ovim istražiteljima, vlasnica Fimi-medije Nevenka Jurak tvrdila je kako je Ministarstvo platilo film, ali da nikad nije sklopilo ugovor o njegovoj izradi. To je, međutim, demantirao odgovor koji je rečeno Ministarstvo, sada pod upravom Kukuriku kadrova, poslalo Novom listu. U tom odgovoru stoji kako su pronašli ugovor o izradi filma, te da ga je potpisao bivši ministar Božidar Kalmeta. Film, međutim, nisu našli.

Slučaj se time i dodatno komplicira, jer očito postoji opravdana sumnja da je film skriven ili su sve kopije uništene, jer je riječ o kompromitirajućem materijalu. Pod pretpostavkom da je isti ikad napravljen.

Individualna odgovornost Božidara Kalmete u slučaju filma, koji nigdje nije prikazan, a kopija ne postoji, očito je vrlo jasna i lako dokaziva, naravno pod uvjetom da je USKOK istragu u Ministarstvu obavio kvalitetno, što bi trebalo značiti da istražitelji nisu prihvatili obrazloženja da je dokumentacija o suradnji s Fimi-medijom 'izgubljena' prilikom preseljenja u upravnu zgradu na Prisavlju, navodi Novi list, podsjećajući kako su za presudu Polančecu bili dovoljni i seoski reflektori. Hoće li Kalmeti presuditi film?

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Prije sudske odluke o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika