26.01.2012. / 12:30

Autor: Hina

Putinove pristaše planiraju skupove potpore diljem Rusije

Organizatori predizborne kampanje Vladimir Putina odlučili su u idućih nekoliko tjedana održati skupove u gradovima širom Rusije u znak potpore predsjedničkom kandidatu vladajuće stranke Jedinstvene Rusije, piše u četvrtak ruski poslovni dnevnik Vedomosti.

Vladimir PutinVladimir PutinOrganizatori predizborne kampanje Vladimir Putina odlučili su u idućih nekoliko tjedana održati skupove u gradovima širom Rusije u znak potpore predsjedničkom kandidatu vladajuće stranke Jedinstvene Rusije, piše u četvrtak ruski poslovni dnevnik Vedomosti.

Po riječima jednog dužnosnika Sveruskog narodnog fronta (ONF), pokreta koji je osnovao Putin, skupovi će se održati u tri etape: 4., 11. i 18. veljače i to u tridesetak regija. On je također rekao da je ta odluka donesena nakon brojnih prigovora građana i "radnih kolektiva" upućenih ONF-u i premijeru u kojima se navodi da ljudi ne žele nikakve revolucije koje traže sudionici prosvjednih skupova u Moskvi.

Jedinstvena Rusija i lokalne vlasti neće sudjelovati u organizaciji tih skupova. ONF je izrazio želju da se takav miting održi i u Moskvi, rekao je jedan izvor u moskovskoj administraciji dodajući da nije isključeno da se on održi 4. veljače, na dan kada je planiran prosvjed oporbe. Mjesto održavanja još nije određeno, ali se spominje Crveni trg.

Već u subotu održat će se skup Putinovih pristaša u Ekaterinburgu, pišu Vedomosti i navode da svrha planiranih mitinga "nije agitacije nego mobilizacija". Mitinzi u znak potpore Putinu neće biti masovni, ali će moći poslati sliku masovne potpore kada ih bude prenosila televizija i suprotstavit će radničke regije moskovskoj oporbi, smatraju politički analitičari.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika