27.01.2012. / 16:59

Autor: Hina

Štrajk talijanskih željeznica zbog vladinih mjera

Zaposlenici talijanskih željeznica u petak su stupili u štrajk protiv vladinih mjera kojima je cilj da se uvede konkurencija u javne službe.

Talijanske željeznice su u štrajkuTalijanske željeznice su u štrajkuZaposlenici talijanskih željeznica u petak su stupili u štrajk protiv vladinih mjera kojima je cilj da se uvede konkurencija u javne službe.

Autobusni, željeznički i tramvajski promet prekinut je u brojnim talijanskim gradovima, a u prosvjedima u Rimu sudjelovalo je nekoliko tisuća prosvjednika koji se bune protiv promjena. Sindikati strahuju da bi one mogle dovesti do smanjenja prava radnika.

"Dosta nam je stalnih vladinih programa koji uvijek pogađaju najslabije, umirovljenike i radnike, a ne političku elitu ili one koji imaju stvarnu ekonomsku moć u Italiji", rekao je član sindikata i jedan od prosvjednika u Rimu.

Odluka premijera Marija Montija da uvede mjere čija je svrha uvesti konkurenciju u javne službe već je izazvao nezadovoljstvo vozača taksi službe te primjedbe drugih radnih skupina, među kojima su odvjetnici i farmaceuti. Paket mjera još uvijek mora proći odobrenje parlamenta.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika