29.01.2012. / 17:33

Autor: Hina

Moskovljani automobilima protiv Putina

Nekoliko stotina Moskovljana automobilima se dovezlo na prosvjed u središte glavnoga grada tražeći od vlasti održavanje slobodnih izbora u Rusiji i prosvjedujući protiv premijera Vladimira Putina, kandidata na predsjedničkim izborima u ožujku.

Vladimir PutinVladimir PutinNekoliko stotina Moskovljana automobilima se dovezlo na prosvjed u središte glavnoga grada tražeći od vlasti održavanje slobodnih izbora u Rusiji i prosvjedujući protiv premijera Vladimira Putina, kandidata na predsjedničkim izborima u ožujku.

Prosvjednici su vozila okitili bijelim vrpcama, bijelim balonima ili običnim bijelim vrećicama - u boji pokreta protiv vlasti, te su napravili konvoj, napravivši kaos na moskovskim ulicama, izvijestili su dopisnici AFP-a iz Moskve.

Akciju su nazvali "Bijeli prsten", a putem društvenih mreža organizirali su je članovi pokreta koji djeluje pod nazivom "Liga birača", osnovanog kako bi mobilizirali Ruse da ne glasuju za Putina na predsjedničkim izborima. Grupu vode novinari, blogeri, pisci, umjetnici..... Prolaznici su pozdravljali prosvjednike mašući im bijelim rupcima.

Novo okupljanje oporbe predviđeno je 4. veljače u središtu Moskve. Organizatori očekuju okupljanje najmanje 50.000 osoba.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 29.01.12. 18:44

Da se okupe i 100 tisuca automobilista to je manje od 1% gradjana 12 milionske Moskve.Objektivno to nije vijest.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika