30.01.2012. / 15:09

Autor: Nacional.hr

Zbog bankrota Spanaira 20 tisuća putnika ostalo bez prijevoza

Bankrot prijevoznika uslijedio je nakon što je zrakoplovna tvrtka Quatar Airways odustala od preuzimanja španjolske tvrtke

Putnici su ostali zaglavljeni na aerodromima diljem EuropePutnici su ostali zaglavljeni na aerodromima diljem EuropeŠpanjolska zrakoplovna kompanija Spanair u petak je naglo prestala s radom ostavivši tako 20 tisuća putnika bez prijevoza diljem Europe i Afrike.

Spanair, kompanija koja je prometovala i u Hrvatskoj, naprasno je otkazala više od 200 letova, zbog čega bi mogla biti kažnjena s 9 milijuna eura.

U priopćenju objavljenom na njihovoj službenoj web stranici obavještavaju putnike da svoje karte mogu vratiti na mjestima gdje su ih kupili, odnosno da će moći iskoristiti kartu putem alternativnog prijevoznika ukoliko žele putovati u sljedećih nekoliko dana.

Podsjetimo, Spanair se našao u problemima nakon što je u 2010. zabilježio minus u poslovanju od 115 milijuna eura.

Bankrot prijevoznika uslijedio je nakon što je zrakoplovna tvrtka Quatar Airways odustala od preuzimanja španjolske tvrtke. Bankrot će se odraziti i na poslovanje skandinavskog SAS Airlinesa koji ima 11 postotni udio u španjolskoj tvrtki, a rezultirati će i gubitkom 4000 radnih mjesta u Španjolskoj.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika