01.02.2012. / 14:42

Autor: Nacional.hr

Hoće li Todorić imati strpljenja čekati Mercator do ožujka?

Agencija za upravljanje državnom imovinom, AUKN, otvoreno se protivi prodaji Mercatora Agrokoru jer smatra da bi takav potez imao negativne učinke na slovensko gospodarstvo

Ivica TodorićIvica TodorićProdaja Mercatora Agrokoru sve se više odugovlači. Prema posljednjim informacijama na koje se poziva slovenski Dnevnik, odluka o tome hoće li slovenski trgovački lanac prijeći u ruke hrvatskog koncerna mogla bi biti donesena tek sredinom ožujka. Naravno, pod uvjetom da se u sve ponovno ne uplete politika. A sve je izglednije da hoće.

Naime, Agencija za upravljanje državnom imovinom, AUKN, otvoreno se protivi prodaji Mercatora Agrokoru jer smatra da bi takav potez imao negativne učinke na slovensko gospodarstvo.

Dnevnik prenosi njihovom mišljenje prema kojem bi potpis ugovora o prodaji Mercatora bio ne samo štetan za prodavatelje, već i neodgovoran. Stoga su u agenciji spremni učiniti sve kako bi spriječili preuzimanje Mercatora, a onda i spriječili isplatu odštete dioničarima zbog neprodaje Mercatora.

Zanimljivo je kako bi se u cijelu stvar mogla uplesti i nova vlada Janeza Janše. Naravno, pod uvjetom da dobije potporu zastupnika u parlamentu. Prema nekim informacijama Janša nije sklon prodaji Mercatora u hrvatske ruke, no možda bi mogao popustiti pritiscima Građanske liste Gregora Viranta koja je sklona prodaji državne imovine.

Sva nagađanja o stavu slovenske vlade mogla bi biti nebitna ukoliko Agrokor ostane pri svom stavu da ponuda od 221 euro za dionicu Mercatora traje do kraja veljače.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika