02.02.2012. / 13:06

Autor: Hina

Australija - zemlja snova za iseljenike

Australija je najpopularnija zemlja među iseljenicima u svijetu, ponajprije zbog kvalitete života u njoj, prema međunarodnoj anketi objavljenoj u četvrtak.

Sydney Sydney Australija je najpopularnija zemlja među iseljenicima u svijetu, ponajprije zbog kvalitete života u njoj, prema međunarodnoj anketi objavljenoj u četvrtak.

Britanska multinacionalna bankarska i financijska kompanija HSBC ispitala je 3000 iseljenika u stotinu zemalja i zamolila ih da ih rangiraju po nizu kriterija, od kuhinje i smještaja, do zdravstvenog sustava i prijevoza na posao.

Australija je obećana zemlja za deset posto svih iseljenika, a tek nešto manje glasova dobile su Sjedinjene Države, koje su dosad u sličnim anketama redovno zauzimale prvo mjesto.

"Rezultati sugeriraju da iseljenici dobrobit i način života stavljaju ispred novca, a tu Australija lako dobiva", kazao je Graham Heunis iz HSBC-a.

SAD, drugi ukupno, prvi je po kriteriju poslovnih mogućnosti. Na trećem mjestu je Singapur, u kojem su dobro usklađena oba ta čimbenika.

Četvrti je Hong Kong, peta Kanada, šesta je Britanija, a Francuska sedma. U Hong Kong i Britaniju ljudi prvenstveno dolaze zbog mogućnosti bolje zarade, a u Kanadu i Francusku zbog privlačna načina života.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika