07.02.2012. / 19:47

Autor: Hina

Pred Berlusconijem još jedno suđenje

Silvio Berlusconi idući će mjesec ponovno izaći pred sud, ovaj put zbog optužbi da je otkrio povjerljive informacije u slučaju povezanom s bankarskim skandalom iz 2005., rekao je u utorak odvjetnik bivšeg talijanskog premijera.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiSilvio Berlusconi idući će mjesec ponovno izaći pred sud, ovaj put zbog optužbi da je otkrio povjerljive informacije u slučaju povezanom s bankarskim skandalom iz 2005., rekao je u utorak odvjetnik bivšeg talijanskog premijera.

Berlusconi, koji je s premijerskog položaja odstupio u studenom, već se suočava s tri odvojena sudska postupka zbog optužbi za korupciju, porezne prijevare te plaćanja maloljetne prostitutke.

"Prestali smo brojati suđenja", rekao je Berlusconijev odvjetnik Niccolo Ghedini. Suđenje će početi 15. ožujka.

Posljednji slučaj proizlazi iz navoda da je Berlusconi u listu u vlasništvu njegova brata tražio objavu snimljenog razgovora koji je radi istrage trebao ostati tajan.

Razgovor se odvijao u vrijeme kada je 2005. osiguravateljska kuća Unipol dala ponudu za banku Banca Nazionale del Lavoro. Posao je kasnije pokrenuo istragu možebitnih financijskih prekršaja nekih od sudionika u dogovoru. U telefonskom razgovoru može se čuti kako Piero Fassino, tadašnji glavni Berlusconijev politički rival kao čelnik najveće stranke lijevog centra, pita čelnika Unipola "imamo li banku?". Iz razgovora se ne može zaključiti da je političar prekršio zakon, ali su razgovor dokumentirali tužitelji koji su istraživali neprimjerena upletanja u slučaj.

Čelnik tvrtke koju su suci odredili za snimanje razgovora osuđen je za krađu snimke i njezino davanje Berlusconiju i njegovu bratu, izdavaču lista Il Giornale. Berlusconi je optužen da je poticao Il Giornale da objavi transkript razgovora kako bi naštetio lijevom centru. Belrusconi je na saslušanju u utorak rekao da nije slušao snimku i da nije naložio njezinu objavu, rekao je Ghedini.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika