09.02.2012. / 14:27

Autor: Nacional.hr

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu zadovoljna međustopom PDV-a u turizam

Smanjenje stope PDV-a u turizmu je osnovni preduvjet za ostvarenje značajno većih prihoda od turizma u budućem razdoblju te pokretanje investicijskog ciklusa što je od vitalnog interesa za razvoj cjelokupnog gospodarstva

Kristian ŠustarKristian ŠustarUdruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske zadovoljna je odlukom Vlade RH o uvođenju smanjene stope PDV-a na turističku i ugostiteljsku djelatnost kao i činjenicom da su hrvatski turistički djelatnici dobili dodatna jamstva da će se snižena stopa početi primjenjivati od početka iduće godine, priopćili su iz te Udruge. Naime, Vladina smjernica na današnjoj je sjednici postala dio zakonskih izmjena, tako da turistički sektor ima dobre temelje za početak dugoročnog planiranja.

„Pozdravljamo odluku Vlade RH jer ona donosi dugoročnu korist hrvatskoj turističkoj i nizu pratećih industrija i prvi je značajniji korak prema stvaranju kvalitetnijeg i poticajnijeg poslovnog okruženja. Danas je hrvatski turizam suočen ne samo s globalnom krizom, nego i sa suštinskim pitanjima kako ostvariti globalnu konkurentnost i osigurati sredstva za nove investicije kako se ne bi još više zaostalo u odnosu na zemlje iz okruženja. U tom kontekstu Vladina odluka iznimno je značajna", izjavio je predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Kristian Šustar.

Smanjenje stope PDV-a u turizmu je osnovni preduvjet za ostvarenje značajno većih prihoda od turizma u budućem razdoblju te pokretanje investicijskog ciklusa što je od vitalnog interesa za razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika