10.02.2012. / 12:20

Autor: Nacional.hr

HGK podupro smanjenje PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu

"Svjesni smo da se turistička sezona priprema godinu ranije te je ova odluka Vlade strateški putokaz i izniman poticaj našim članicama za pravovremenu i kvalitetnu pripremu sezone 2013.", stoji na kraju priopćenja HGK

Niži PDV doprnijeti će konkurentnosti turizmaNiži PDV doprnijeti će konkurentnosti turizmaHrvatska gospodarska komora podupire odluku Vlade o smanjenju poreza na dodanu vrijednost i na ugostiteljske usluge, ističe se u njihovom priopćenju.

Naglašavaju kako je donesena strateška odluka, koja će dugoročno gledano, značajno pridonijeti konkurentnosti čitavog turističkog sektora Hrvatske, poglavito spram konkurentskih zemalja na Mediteranu. Također, time se otvara prostor da hrvatsko ugostiteljstvo ne samo kvalitetom, osebujnošću autohtone kuhinje već i cjenovnom politikom privuče nove goste, posebice u segmentu kvalitetnije i raznovrsnije vanpansionske potrošnje. To je ujedno i novi poticaj gostima da se odazovu na izazove kvalitetne eno-gastronomske ponude u hrvatskim destinacijama.

Posbno ističu značaj snižene stope PDV-a koja će se od 1. siječnja 2013. godine primjenjivati i na usluge pripremanja hrane i obavljanje usluga prehrane u ugostiteljskim objektima te na pripremanje i posluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, vina i piva u tim objektima. Ovom su odlukom ostvarena dugogodišnja nastojanja i prijedlozi članica Turističkog poslovnog vijeća HGK te je stvoren preduvjet za prosperitet turističkog sektora koji je u interesu cjelokupnoga hrvatskoga gospodarstva.

"Svjesni smo da se turistička sezona priprema godinu ranije te je ova odluka Vlade strateški putokaz i izniman poticaj našim članicama za pravovremenu i kvalitetnu pripremu sezone 2013.", stoji na kraju priopćenja HGK.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika