16.02.2012. / 18:20

Autor: Hina

Tužitelj traži suđenje Berlusconiju zbog utaje poreza

Tužitelji su od suda u Rimu zatražili da se bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusnoniju i njegovu sinu sudi za utaju poreza, doznaje se u četvrtak iz pravosudnih izvora, što je dio šire istrage o poslovanju Mediaseta, medijskog holdinga u Berlusconijevu vlasništvu.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTužitelji su od suda u Rimu zatražili da se bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusnoniju i njegovu sinu sudi za utaju poreza, doznaje se u četvrtak iz pravosudnih izvora, što je dio šire istrage o poslovanju Mediaseta, medijskog holdinga u Berlusconijevu vlasništvu.

Tužitelji kažu da je Mediaset, u kojemu je Pier Berlusconi zamjenik predsjednika uprave, izbjegao plaćanje poreza kada je kupio prava na prikazivanje holivudskih filmova i serija.

Berlusconi i njegov sin bili su dio mreže koja je porezne vlasti prevarila za 10 milijuna eura tako što su "napuhavali" račune 2004. i 2005., tvrde u tužiteljstvu koje želi optužiti još deset osoba, među kojima su bivši i sadašnji menadžeri Mediaseta.

Berlusconi, koji je odstupio s premijerskog položaja u studenom prošle godine, već je suočen s nizom suđenja, uključujući ono za podmićivanje odvjetnika i za plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika