17.02.2012. / 10:46

Autor: Nacional.hr

Mljekari blokirali Dukat

Proizvođači mlijeka prosvjed su nastavili i pred Sirelom u Bjelovaru, koja je također blokirana, a predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar najavljuje mogućnost njihova širenja pred drugim prerađivačima mlijeka, ako se ne postigne dogovor o otkupnoj cijeni

Photo:Daniel Kasap/PIXSELL  (arhiva)Photo:Daniel Kasap/PIXSELL (arhiva)Proizvođači mlijeka, koji četvrti dan prosvjeduju nezadovoljni Dukatovom otkupnom cijenom mlijeka, blokirali su od ranog jutra tvrtku Dukat na Slavonskoj aveniji, javlja HTV. Pred Dukatom u Čavićevom je više desetaka traktora, a Slavonska je avenija blokirana iz smjera zapada, pa se promet preusmjerava na Čulinečku cestu.

Proizvođači mlijeka prosvjed su nastavili i pred Sirelom u Bjelovaru, koja je također blokirana, a predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar najavljuje mogućnost njihova širenja pred drugim prerađivačima mlijeka, ako se ne postigne dogovor o otkupnoj cijeni.

Naime, za danas je dogovoren novi sastanak u Ministarstvu poljoprivrede. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je sinoć u Dnevniku 3 kako se problemi mljekara ne smiju rješavati na ulici, nego isključivo za stolom. "Ministarstvo ne može formirati cijenu. Mi možemo biti samo moderator razgovora između proizvođača mlijeka i otkupljivača kako bi lakše postigli kompromis", rekao je ministar. Istaknuo je kako je dogovoreno da će sve količine mlijeka biti otkupljene te neće biti viškova.

Na jučerašnjem sastanku ministra Jakovine s predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka dogovoreno tek to da bi se trebali odblokirati prilazi mljekarama. Ministar je ponovio kako prosvjedi i blokade nisu rješenje jer se tako radi velika šteta mljekarskom sektoru i proizvođačima. Sve što je Vlada obećala mjekarima ispunit će, ali oni u razgovoru s distributerima moraju naći zajedničko rješenje, kazao je.

Podsjetimo, mljekari traže da cijena, umjesto 2 kune i 30, bude 2 kune i 60 lipa, navodi HTV.

Vezane vijesti

Državni poticaj je naše povijesno pravo

Državni poticaj je naše povijesno pravo

"Prerađivačka industrija uvozi mlijeko iz zemalja u okruženju koje ne kontroliraju njegovu kvalitetu te iz EU-a. Ono često ne prolazi laboratorijsku… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 17.02.12. 15:13

Tihomir Jakovina:
S mljekarima neću razgovarati sve dok traje blokada!

Kad bi samo Linić uspio nešto tako složiti i za bankare i strane kapitaliste?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika