20.02.2012. / 15:41

Autor: Totalsport

Lavillenie skočio najbolji rezultat sezone

- Kada sam čuo da je Nijemac Björn Otto u Potsdamu preskočio 5.92 metra, odmah sam si postavio cilj preskočiti centimetar više - rekao je Lavillenie

Renaud LavillenieRenaud LavillenieNajbolji je rezultat sezone u skoku s motkom u nedjelju ostvario francuski skakač Renaud Lavillenie. Na atletskom mitingu u francuskom Neversu preskočio je iz prvog pokušaja 5.93 metra.

Fantastično je to postignuće za ponajboljeg motkaša današnjice nakon što je prije samo dva i po mjeseca na treningu doživio tešku nesreću. Pri skoku mu je početkom prosinca pukla motka na tri dijela, te je nesretni Francuz pao na leđa slomivši pritom kost u lijevoj šaci. Nakon operacije i šestotjednog oporavka aktualni je europski prvak na otvorenom i u dvorani, te aktualni dvostruki svjetski doprvak, počeo trenirati i nepunih mjesec dana kasnije na prvom natjecanju polučio sjajan rezultat.

- Kada sam čuo da je Nijemac Björn Otto u Potsdamu preskočio 5.92 metra, odmah sam si postavio cilj preskočiti centimetar više. Učinio sam to baš nevjerojatnom lakoćom, kao da sam preskočio 5.60 - rekao je Lavillenie.

Nakon što je svladao pobjedničku visinu, Lavillenie je letvicu dao postaviti na 6.02 metra. Rušio je sva tri puta.

Njegov rezultat karijere u zatvorenom je 6.03 metra, dok je na otvorenom preskočio 6.01 metar.

Još je uvijek daleko od svjetskog rekordera Sergeja Bubke, koji je skakao 6.14 odnosno 6.15 metara (dvorana).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika