Objavljeno u Nacionalu br. 849, 2012-02-21

Autor: Marko Biočina

Podignuta optužnica protiv čelnih ljudi luke i lučke uprave u Pločama

Luka PločeLuka PločeDržavno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv ravnatelja Lučke uprave Ploče Tomislava Batura i čelnog čovjeka Luke Ploče Ivice Pavlovića zbog zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče, te poticanje na zlouporabu. Optužnica je podignuta na temelju kaznene prijave koju je 2010. protiv Batura i nepoznatog počinitelja podnijela britanska tvrtka Deltagrip.

Deltagrip je u najmu imao dio naftnog terminala tvrtke bosanskohercegovačke tvrtke NTF u Pločama, a Luka Ploče tvrdila je da im kao koncesionar luke ima pravo naplaćivati naknadu za pretovar tereta. U Deltagripu su tvrdili da se koncesija ne odnosi na NTF-ov terminal, no na stranu Luke je stao i šef Lučke uprave Batur, te naredio blokadu graničnog prijelaza u Luci. Učinio je to protupravno, mišljenje je DORH-a, pa će sad morati odgovarati na sudu. Ova optužnica može se smatrati prvim činom u raščišćavanju brojnih sumnji u nezakonite radnje u drugoj najvećoj hrvatskoj luci, o kojima je Nacional u prošlosti izvještavao.

Vezane vijesti

Za cestovni koridor kroz Neum treba pet milijuna eura

Za cestovni koridor kroz Neum treba pet milijuna eura

Hrvatska će strana pripremiti sporazum o gradnji cestovnog koridora kroz neumsko zaleđe, a bosansko-hercegovačka strana prijedlog sporazuma o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika