23.02.2012. / 10:08

Autor: Hina

Talibani pozivaju na ubijanje stranih vojnika

Talibani su pozvali u četvrtak na "ubijanje" stranih vojnika u Afganistanu nakon tri dana nemira i prosvjeda zbog spaljivanja Kurana u utorak u američkoj vojnoj bazi.

Talibani pozivaju na ubijanje stranih vojnikaTalibani pozivaju na ubijanje stranih vojnikaTalibani su pozvali u četvrtak na "ubijanje" stranih vojnika u Afganistanu nakon tri dana nemira i prosvjeda zbog spaljivanja Kurana u utorak u američkoj vojnoj bazi.

"Zbog zaštite svete knjige morate hrabro napasti vojne baze osvajača, njihove vojne konvoje, ubiti ih, zarobiti, tući i dati im takvu lekciju da se više nikada neće usuditi uvrijediti sveti Kuran", zatražili su talibani u priopćenju koje je njihov glasnogovornik Zabihula Mudžahid objavio u četvrtak ujutro.

"Kako je zaštita života i dobara muslimana zadaća svih muslimana, prosvjednici se moraju okomiti na osvajačke snage i njihova postrojenja a ne na imovinu naroda", navodi se u priopćenju.

Najmanje devet Afganistanaca ubijeno je a tridesetak ranjeno u srijedu u prosvjedima koji su izbili zbog spaljivanja primjeraka Kurana u američkoj vojnoj bazi dan ranije, za koje se službeni Washington ispričao, nazvavši incident "nedoličnim činom" i "greškom".

U noći s ponedjeljka na utorak primjerci Kurana spaljeni su u najvećoj američkoj bazi u Afganistanu, u Bagramu, 60 km sjeverno od Kabula, rekle su afganistanske vlasti i afganistanski zaposlenici.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika