25.02.2012. / 14:32

Autor: Hina

BiH policija u štrajku, neće kažnjavati građane

Policajci Livanjske županije u Bosni i Hercegovini odlučili su stupiti u štrajk i najavili su kako do daljnjeg neće kažnjavati građane niti će pisati prekršajne prijave, objavio je u subotu sarajevski "Dnevni avaz".

Foto:IlustracijaFoto:IlustracijaPolicajci Livanjske županije u Bosni i Hercegovini odlučili su stupiti u štrajk i najavili su kako do daljnjeg neće kažnjavati građane niti će pisati prekršajne prijave, objavio je u subotu sarajevski "Dnevni avaz".

Predsjednik županijskog sindikata policajaca Tino Krivić potvrdio je kako je ovaj korak poduzet u znak prosvjeda jer u tom dijelu BiH već sedamnaest mjeseci nema izvršne vlasti pa je blokiran i proračun uključujući tu i isplate plaća policajcima.

Policajci su najavili kako će 29. veljače organizirati novi prosvjed pred sjedištem županijske vlade i pri tom tražiti da se napokon okonča politička kriza koja onemogućava normalno funkcioniranje županije.

Uz policajce u štrajk su stupili i nastavnici i profesori u srednjim i osnovnim školama jer ni oni ne dobivaju plaće.

Potporu kolegama u Livanjskoj županiji uputili su policajci iz drugih dijelova BiH a pismo potpore poslao im je i Sindikat policije Hrvatske.

Na izborima provedenim u listopadu 2010. godine najviše mjesta u županijskoj skupštini dobili su HDZ BiH i HDZ 1990. no te se dvije stranke od tada nisu uspjele usuglasiti oko podjele ministarskih mjesta.

Tek je prošlog tjedna najavljeno kako će HDZ BiH pristati da županijski premijer bude Nediljko Rimac iz HDZ 1990. no taj dogovor još nije formaliziran niti ima naznaka kada će se to dogoditi.

Livanjska je županija zbog animoziteta između dva HDZ-a jedino područje u BiH u kojemu još nisu provedeni rezultati izbora provedenih prije gotovo godinu i pol.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 26.02.12. 18:02

Pametan potez policije.svaka čast, kada se politička manjina kupa u novcima i troše na svoj hedonizam i svojih bližnjih razumljivo je da službenici traže pošteno raspodjelu novca. I u bih politička kasta sva tri naroda neda novac sirotinji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika