12.03.2012. / 11:10

Autor: Totalsport

Isinbajeva okončala trogodišnji post

Pokušala je Isinbajeva srušiti vlastiti svjetski rekord postavljen prošlog mjeseca u Stockholmu (5.01 m), ali su tri pokušaja na 5.02 metra bila neuspješna

Jelena Isinbajeva (Reuters)Jelena Isinbajeva (Reuters)Ruskinja Jelena Isinbajeva osvojila je zlatnu medalju u skoku s motkom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu skokom iz prve preko 4.80 metara.

Okončala je tako svjetska rekorderka trogodišnji post u osvajanju zlatnih medalja. Naime, posljednje veliko zlato prije svog četvrtog na dvoranskom SP-u osvojila je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

- Čekala sam ovu pobjedu kao što majka čeka rođenje svog djeteta. Posljednje tri godine pokazale su mi koliko je za mene važno pobjeđivati - rekla je Isinbajeva, kojoj su za zlato trebala tek dva skoka, onaj preko 4.70 i 4.80 metara.

- Nisam iznenađena što su mi bila potrebna samo dva skoka za pobjedu - dodala je Ruskinja, kojoj je sljedeći cilj osvajanje trećeg uzastopnog olimpijskog zlata na Igrama u Londonu.

Pokušala je Isinbajeva srušiti vlastiti svjetski rekord postavljen prošlog mjeseca u Stockholmu (5.01 m), ali su tri pokušaja na 5.02 metra bila neuspješna.

Srebrnu medalju osvojila je Francuskinja Vanessa Boslak, a brončanu Britanka Holly Bleasdale. Obje su preskočile visinu 4.70 metara, Boslak iz prvog, Bleasdale iz drugog pokušaja.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika