14.03.2012. / 10:32

Autor: Hina

Sabor uvrstio dva zakona po hitnom postupku, za treći nema kvoruma

Po hitnom postupku danas su u proceduru uvršteni prijedlozi izmjene zakona o državnim službenicima i izmjene zakona o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina

ArhivaArhivaHrvatski sabor na početku sjednice po hitnom je postupku u proceduru uvrstio dvije izmjene zakona, a takvom su se postupku usprotivili Jadranka Kosor (HDZ) i Hrvatski laburist Nikola Vuljanić ocjenjujući da uvrštavanje zakona po hitnom postupku može sličiti na izvanredno stanje u državi.

Po hitnom postupku danas su u proceduru uvršteni prijedlozi izmjene zakona o državnim službenicima i izmjene zakona o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

"Iznenadit ćete se. I ja sam za to da zakoni idu po redovnoj proceduri", kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem. Dodao je kako će tražiti od Vlade RH da što više zakonskih prijedloga ide u redovitu proceduru, a u hitni postupak s posebnim obrazloženjem.

Izmjena zakona o grobljima, međutim, ide u redovitu proceduru jer u trenutku glasovanja u sabornici nije bilo kvoruma.

"Ni jedan od tih zakona ne zaslužuje hitnu proceduru", ocijenila je Kosor, a i Vuljanić je pitao kad će konačno dobiti zakone koji idu u redovitu proceduru i u normalni postupak. "Ovako sličimo na glasačku mašineriju koja samo diže lijevu ili desnu ruku", kazao je.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 14.03.12. 11:02

Šteta što Laburisti nisu izabrali nekog drugog umjesto Vuljanića. Imaju mladih , pametnih i obrazovanih ljudi. Običan populist koji lupa, tek toliko da se svidi. Gradivo ne razumije.


registracija
16/2/11

egipat, 14.03.12. 11:21

gospodo, nakon duzeg vremena od danas NE CITAM VISE NACIONAL, smjenom gospode Rudan su se svrstali u kvislinsko,anti hrvatsko , kriminalno pljackasko (kao hdz-sdp)drustvo.
pas i m m ater


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika