15.03.2012. / 14:32

Autor: Nacional.hr

Banke stečajem HG Spota gube 190 milijuna kuna

HG Spot već je bio pred stečajem prije godinu dana, no banke su tada otpisom kamata tvrtki pružile novu šansu

HG SpotHG SpotNekad najveći hrvatski lanac trgovina elektroničkom robom, HG Spot nalazi se pred gašenjem.

U obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi zapisali su kako je pokrenut postupak za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, a za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Zdravko Mitak.

Podsjetimo, HG Spot već je bio pred stečajem prije godinu dana, no banke su tada otpisom kamata tvrtki pružile novu šansu. Sada se čini kako će upravo banke biti najveći gubitnici.

Naime, prema financijskom izvješću, krajem prošle godine banke su na ime kredita i kamata od HG Spota potraživale gotovo 190 milijuna kuna. Tome treba pridodati da je tvrtka u posljednjem kvartalu prošle godine ostvarila promet u visini od svega pola milijuna kuna, dok im je gubitak na godišnjoj razini iznosio 21,5 milijuna kuna.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
24/2/12

forest, 18.03.12. 04:02

Hg Spot je primjer neposlovnosti i bahatosti prema kupcu. Nisu shvatili da je kupac uvijek u pravu. Prije krize kupci su zazirali od kupovine u njihovim prodavaonicama. Kriza i pad standarda stanovnistva dokrajcila je ovu a i mnoge slicne kompanije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika