28.03.2012. / 15:15

Autor: Nacional.hr

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

"Angažirali smo četiri vodeća eksperta i sudska vještaka koji su u svojim izvješćima potvrdili kako su spremnici za naftu s plutajućim krovovima uvijek zatvoreni objekti, kod kojih se komunalni doprinos obračunava prema zapremnini", izjavio je Mile Mikić, pročelnik za komunalno gospodarstvo grada Siska

Marina Matulović Dropulić (Pixsell)Marina Matulović Dropulić (Pixsell)Grad Sisak će kazneno goniti bivšu ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marinu Matulović Dropulić, zbog pogodovanja u sudskom slučaju u korist Jadranskog naftovoda, piše Jutarnji list.

Sisak planira pokrenuti i privatnu tužbu zbog nanošenja štete gradu. Nastojat će se svim pravnim sredstvima pobiti presudu Upravnog suda koja je protivna rješenju koje je donio Grad Sisak.

Nastavak je to pet godina dugog sudskog spora grada Siska i JANAF-a oko načina obračuna i visine komunalnog doprinosa na naftnom terminalu u Sisku. Podsjetimo kako je Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Siska donio u ponovljenom postupku rješenje o komunalnom doprinosu JANAF-u, prema kojem ga zadužuje za 54 milijuna kuna komunalnog doprinosa za izgradnju pet spremnika za naftu, svaki zapremnine 80 000 prostornih metara.

Podsjetimo kako je slučaj započeo 2008. godine kad je JANAF dobio rješenje o visini komunalnog doprinosa za spremnike. Tvrtka je odbila platiti naknadu prema obračunu, tvrdeći kako spremnici nisu objekti zatvorenog tipa, nego kako je zbog plutajućeg krova riječ o otvorenim spremnicima. Umjesto 54 tvrtka je platila samo nešto više od tri milijuna kuna. Ministarsvo prostornog uređenja i zaštite okoliša potvrdilo je obrazloženje JANAF-a, izdalo građevinsku dozvolu i ukinulo rješenje grada. Donesen je i pravilnik, a Upravni sud donio je pravorijek u korist tvrtke.

"Nema nikakve logike da netko tvrdi kako su spremnici JANAF-a u Sisku, visine 20 metara i zapremnine 80 000 prostornih metara fatamorgana, kako takva tvrdnja prolazi i na sudu te kako nama JANAF samovoljno za spremnike državnih rezervi nafte plaća komunalni doprinos kao da gradi igralište. Ovdje je riječ o sprezi državne tvrtke, državnog ministarstva i pravosudnih tijela na štetu jedinica lokalne samouprave. Slične probleme osim Siska ima i Omišalj. Angažirali smo četiri vodeća eksperta i sudska vještaka koji su u svojim izvješćima potvrdili kako su spremnici za naftu s plutajućim krovovima uvijek zatvoreni objekti, kod kojih se komunalni doprinos obračunava prema zapremnini", izjavio je Mile Mikić, pročelnik za komunalno gospodarstvo grada Siska.

Naglašava kako nema sumnje kako će nova uprava JANAF-a i Vlada stati na stranu grada Siska. Ističe kako novim rješenjem i mogućim tužbama žele 'skrenuti pažnju javnosti na nedopustvu samovolju državnih organa i uprava javni tvrtki, kao i na čudne presude Upravnog suda u njiihovu korist'.

Vezane vijesti

"Željezara pokazuje da se može javno-privatno"

"Željezara pokazuje da se može javno-privatno"

Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetili su danas sisačku Segesticu, tvrtku koja obnavlja proizvodnju i vraća se… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 28.03.12. 17:57

Davno sam napisao da je ova baba,doslovno,vrlo opasna žena.Imala je ogromnu moć a njena pohlepa nema granica.Još je bila i u HDZ-u.Da joj se protrese imovina uzduž i poprijeko,ispali bi milijuni.Pitanje je tko to da uradi? HDZ zasigurno neće a mišljenja sam kako vrana vrani oči ne kopa pa neće biti ništa ni od SDP-ovske pravice.Tužba !? Možda,no pitanje je koje pravosuđe bi trebalo voditi ovakve slučajeve !?Hrvatsko nema šanse.Mito,korupcija,nepotizam i ostalo što je infiltrirano u to pravosuđe,garantira zlikovcima u Hrvatskoj da nekažnjeno mogu uživati u plodovima svoje megalomanije,pljačke i egoizma.Ide ona Sanaderova; "Psi laju a karavane prolaze"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika