28.03.2012. / 15:34

Autor: Hina

Jeremić vjeruje da će predsjedati Općom skupštinom UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je kako vjeruje da će većina zemalja članica Ujedinjenih naroda (UN) poduprijeti njegovu kandidaturu za mjesto predsjedatelja Opće skupštine UN-a, prenose u srijedu beogradski mediji.

Vuk JeremićVuk JeremićSrbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je kako vjeruje da će većina zemalja članica Ujedinjenih naroda (UN) poduprijeti njegovu kandidaturu za mjesto predsjedatelja Opće skupštine UN-a, prenose u srijedu beogradski mediji.

U izjavi iz New Yorka koju prenose mediji Jeremić ističe kako vjeruje da bi od njegova izbora na tu dužnost koristi imali i susjedi Srbije te da bi uspjeh njega kao srbijanskog kandidata bio afirmativan i za Srbiju i za zemlje zapadnog Balkana.

Srbija se je, kako je rekao, braneći svoju teritorijalnu cjelovitost tijekom proteklih godina, morala suprotstaviti pojedinim vrlo moćnim državama, ali, dodao je, i one danas poštuju Srbiju.

Srbijanski ministar vanjskih poslova boravi u sjedištu UN-a gdje će se ovoga tjedna sastati s diplomatskim predstavnicima karipskih država i država članica Pokreta nesvrstanih.

Službeni Beograd je potkraj siječnja podnio Jeremićevu kandidaturu za mjesto predsjednika Opće skupštine UN-a, a Jeremiću je navodno zasad jedina protukandidatkinja litavska veleposlanica pri UN-u Dalia Leinarte.

O tome će se odlučivati potkraj svibnja i početkom lipnja, a jednogodišnji mandat novog predsjednika Opće skupštine UN-a počinje u rujnu godišnjom skupnom sjednicom u New Yorku.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je proteklog tjedna kako je Hrvatska obećala poduprijeti Litvu za dužnost predsjednika Opće skupštine UN-a i da se Hrvatska drži svoje riječi, čime je neizravno potvrdila da Hrvatska neće poduprijeti Jeremića.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izjavio je u razgovoru za beogradsku televiziju B92 da će Crna Gora poduprijeti kandidaturu Jeremića zbog razvijanja što boljih odnosa sa susjedima.

Kad je riječ o Bosni i Hercegovini, kako izvješćuju beogradski mediji, još se ne zna kakvo će biti njezino stajalište o potpori Jeremiću i Srbiji, a ta je tema i predmet međuentitetskih rasprava unutar te države.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
26/2/12

Hercegovac, 28.03.12. 16:42

Pa nisu ovi u UN-u bas tak blesavi da si ovog idiota namjeste za predsjednika skupstine !


registracija
20/8/10

McCoy, 28.03.12. 18:18

I ja verujem da cu dobiti na lotou pa nista vec godinama....


registracija
21/4/11

spBN, 28.03.12. 23:08

@Hercegovac,
taj idiot je doktor terorijske fizike Universiteta na Cambridge-u,doktorat iz Ekomonskih nauka Londonskog Univerzita;
takodjer John F Kennedy School of Government, Harvard University Master in Public Administration in International Development


registracija
26/1/08

Rampa, 29.03.12. 01:27

@spBN

Ako je to istina, a ni vjerujem, još me više čudi kako je takav jedan ordinarni idiot došao do tih titula?

Prodaju li se možda negdje na kilograme ili po dužnom metru?

Jer netko tako bahat, nadmen, uobražen, netolerantanm, koji je izvrijeđao koga god je stigao u diplomatskim krugovima, ne može imati takve titule, osim da ih je negdje kupio!!!

A inače neće EU dozvoliti Bošnjaku(djed mi je Bošnjak!) da bude bilo kakva funkcija, bar sa te strane ne prijeti opasnost da ova nula od čovjeka bude takva važna funkcija!


registracija
21/4/11

spBN, 29.03.12. 01:33

@Rampa,
http://en.wikipedia.org/wiki/Vuk_Jeremic

Boga ti reci sto je on uobrazen i kog je uvijedio:onog polupismjenog Jadronkovica?
Sto mu je u Zagrebu spocitao etnicko ciscenje?


registracija
21/4/11

spBN, 29.03.12. 01:33

@Rampa,
http://en.wikipedia.org/wiki/Vuk_Jeremic

Boga ti reci sto je on uobrazen i kog je uvijedio:onog polupismjenog Jadronkovica?
Sto mu je u Zagrebu spocitao etnicko ciscenje?


registracija
21/4/11

spBN, 08.06.12. 22:37

Jeremić (37) stupio je na dužnost ministra spoljnih poslova 15. maja 2007. godine. Kao šef diplomatije, Jeremić je predsedavao Komitetom ministara Saveta Evrope od maja do novembra 2007. godine.
Jeremić je rođen 1975. u Beogradu i posle pohađanja Prve beogradske gimnazije, srednju školu je završio u Londonu.
Diplomirao je teorijsku fiziku na Univerzitetu Kembridž u Velikoj Britaniji. Bio je angažovan kao finansijski analitičar u Dojče banci, a potom u banci Drezdner Klajnvort Benson u Londonu, dok je istovremeno pripremao doktorsku disertaciju iz oblasti kvantativnih metoda u finansijama na Imperijal koledžu u Londonu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika