03.04.2012. / 14:16

Autor: Nacional.hr

Ugovor jači od diskriminacije

Obrazovna homofobija pod skutama Vatikana

Analizu LGBT tematike u udžbenicima za osnovnu i srednju školu uslijedila je kao reakcija na prijavu diskriminacije u Osnovnoj školi Bartol Kašić (vjeroučiteljica je učila djecu da je homoseksualnost bolest) i dobivanja saznanja o diskriminativnom sadržaju udžbenika 'S Kristom u život' za 8. razred osnovne škole

Photo: Dino Stanin/PIXSELL (arhiva)Photo: Dino Stanin/PIXSELL (arhiva)Homoseksualnost se u udžbenicima uglavnom prikazuje u negativnom svjetlu, kao nastranost koja je nedovoljno istražena od strane medicine i psihologije (vjeronauk) i u vezi sa spolnim bolestima, naročito HIV-om (biologija), pokazali su rezultati istraživanja lezbijske grupe Kontra, odakle od Vlade traže da konačno 'ukloni sve diskriminativne sadržaje iz osnovnoškolskih i srednjoškolskih udžbenika'

Analizu LGBT tematike u udžbenicima za osnovnu i srednju školu uslijedila je kao reakcija na prijavu diskriminacije u Osnovnoj školi Bartol Kašić (vjeroučiteljica je učila djecu da je homoseksualnost bolest) i dobivanja saznanja o diskriminativnom sadržaju udžbenika 'S Kristom u život' za 8. razred osnovne škole, odobrenog od strane Ministarstva obrazovanja.
Napravljena je analiza udžbenika društvenih i humanističkih predmeta, te biologije i relevantnih predmeta strukovnih škola. Analizirani su udžbenci 7. i 8. razreda osnovne škole i 3. i 4. razreda srednjih škola.

Teme koje su se proučavale u udžbenicima bile su LGBT tematika, rodne uloge, spolnost, ljudska prava, prava žena i obitelj.

"U udžbenicima za gimnazije nedostaje sadržaja vezanih uz LGBT tematiku, seksualnost i ljudska prava. Kroz većinu sadržaja heteroseksualnost se provlači kao odrednica, ne spominju se ljudska prava LGBT osoba i njihovo kršenje kao ni LGBT pokret za ljudska prava, rodni identiteti i obitelj su prikazani u tradicionalnom svjetlu dok su varijacije seksualne orijentacije nevidljive a feminstičke i queer teorije izostavljene", poručuju iz Kontre, dodajući da su diskriminativni sadržaji pronađeni u više udžbenika.

Kao primjer navode tekst iz udžbenika za 3. razred srednje škole «Životom darovani 3" (Dejan Čaplar, Dario Kustura, Ivica Živković).

'Neuredni'

"U poglavlju o braku i obitelji između ostalog stoji: 'Prema objektivnom moralnom redu, čini u homoseksualnim odnosima lišeni su svoga bitnog i nenadomjestivog cilja. Na temelju stava Svetog pisma ipak se ne može zaključiti da su svi koji zbog te nastranosti trpe za nju i osobno odgovorni, već se time zapravo kaže da su homoseksualni čini u svojoj biti neuredni i da se ni u kojem slučaju ne smiju odobriti. (Persona humana, 8)", navode iz Kontre.

Osim uklanjanja ovakvih sadržaja iz udžbenika, od Vlade još traže uvođenje sadržaja u kojima se govori o ljudskoj seksualnosti na objektivan i znanstveno utemeljen način, edukaciju o ljudskim pravima koja uključuje ljudska prava LGBT osoba, te sustavnu edukaciju sudaca vezano za primjenu Zakona o suzbijanju diskriminacije s posebnim naglaskom na diskriminaciji LGBT osoba, kako bi se ubuduće propisno sankcionirali svi slučajevi diskriminacije, uključujući diskriminaciju u školstvu.

Država nemoćna zbog Vatikanskog ugovora?

Zamjenica ministra obrazovanja Marija Lugarić, koju su članovi Kontre prozvali za nerazumijevanje i netrpeljivost tijekom sastanka u veljači, kazala je danas da joj je žao što su objašnjavanje procedure doživjeli kao netrpeljivost.

A ukazala im je, kaže, na činjenicu da je situacija trenutačno ovakva jer postoji ugovor o katoličkom vjeronauku u javnim školama i vjerskom odgoju u javnim predškolskim ustanovama, a prema kojemu se nastava vjeronauka izvodi u okviru nastavnoga plana i programa. "Nastavne planove i programe katoličkoga vjeronauka za javne osnovne i srednje škole izrađuje Hrvatska biskupska konferencija, na čiji prijedlog nastavne planove i programe donosi ministar prosvjete i sporta. Nadalje, vjeronaučni udžbenici školski su udžbenici koji su u svemu izjednačeni sa školskim udžbenicima za obvezni predmet, s time da moraju imati odobrenje HBK što mora biti navedeno u impresumu udžbenika. Ako za isti razred odnosno za isti odgojno-obrazovni stupanj više vjeronaučnih udžbenika dobije odobrenje dijecezanskoga biskupa i suglasnost HBK, o njihovu izboru, uz prethodno mišljenje učenikova roditelja ili skrbnika, odlučuje vjeroučitelj", poručila je Lugarić, prema pisanju T-portala, poprilično eksplicitno sugerirajući kako Republika Hrvatska ne može utjecati na sporni homofobni i diskriminatorni sadržaj u udžbenicima - koji je suprotan i zaključcima Svjetske zdravstvene organizacije, Hrvatskog psihijatrijskog društva te Hrvatske liječničke komore - poradi Ugovora s Vatikanom. Ukoliko i dođe do micanja spornog sadržaja, sva je dakle prilika da će se ta procedura odnositi na gradivo koje ne bira Hrvatska biskupska konferencija, dok će u toj literaturi situacija ostati ista.

"Očekujemo da nam Kontra pošalje svoju analizu i mogu reći da ćemo pokušati promijeniti stvari i utjecati na micanje diskriminacijskih sadržaja iz udžbenika, naime, nova evaluacija udžbenika slijedi za godinu dana", istaknula je Lugarić.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 03.04.12. 14:07

Što ćeš kad je Crkvi uvijek seks na umu.


registracija
1/4/07

ulomax, 03.04.12. 14:14

dokle ce taj ljudski talog maltretirati normalan sijet sa stupidnim zahtjevima


registracija
1/3/11

Laudate, 03.04.12. 14:16

Kontra od obrane prava prelazi u napad na tuđe pravo da misli i želi po vlastitom izboru.

Svi moraju misliti kao Kontra ili su homofobi. Pa ovo kao da smo u komunizmu ili nacizmu.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 03.04.12. 16:15

Što se mene tiče,lezbijke mogu proći.....a nijedan pedofil,peder nebi ni sata se sadržao na zemlji.Sve bi ih transportiral na Mars na minus 300 stepeni .Ako prežive neka im bude.


registracija
31/1/10

STTony, 03.04.12. 16:47

Vlaisavljević, pretpostavljam da bi to isto napravio svome bratu, prijatelju, rođaku, ujcu, stricu itd. ako bi se uspostavilo da su homoseksualci?


registracija
31/1/10

STTony, 03.04.12. 16:50

Usput, tvoje izjednačavanje homoseksualnosti s pedofilijom te automatski diskvalificira od ikakve ozbiljnije rasprave.

Inače nisam homoseksualac, ali mi se gade svi oni koji bi nekog tko im nije ništa u životu napravio tukli, vrijeđali, omalovažavali, oduzimali mu ljudska prava samo zato jer je genetski dobio 'nepoželjnu' seksualnu orijentaciju (ili zato jer nije rođen kao pravi 'Rvat, nego nedajbože Srbin i sl.) i jer se njima osobno ne sviđa.

A vidimo dokle su nas takvi stavovi doveli.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 03.04.12. 17:34

Mrak je deklarativno uvijek homofoban, iako su njegovi časnici vrlo često upravo takve seksualne orijentacije.

Upravo radi tog paradoksa, a i radi primitivizma kojime Mrak obiluje, iz tog se pravca stalno rovari po toj temi. Svakome je jasno da je babi milo što joj se snilo, osim, izgleda, njoj samoj....


registracija
20/8/10

McCoy, 03.04.12. 17:34

@STTony
Plus na komentar!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 03.04.12. 20:39

Ništa GADLJIVIJE,PERVERZNIJE od pedera, = pedofila.Kome to nije jasno,taj il' je bolestan il' je monstrum.Ponavljam,na Mars na minus 300 stepeni,pa ako ste Bogu mili....preživjet će te.


registracija
3/3/11

bljesak4, 03.04.12. 20:41

Glupi, doslovce glupi su
svi koji na bilo kakav način
ili u bilo čemu štite homoseksualnost.

Homoseksualac, to je začeti heteroseksualac,
( začeće je u ljudskom svijetu uvijek asjedinjenje
M - Ž splolne ili jajne čelije )
koji se u danom trenutku,
na nama nedokučiv načinpreobrazi u homoseksualca.

Po riječi Božjoj, to je kazna Božja.
Ta bića su agresivne duhovnosti,
sramotnih strasti i sramotna razmišljanja.
Ali - nisu krivi i toga radi,
nikada ne treba na njih iči tjelesno ili na krv i tijelo,
ali uvijek iči na njihov
sramotan agresivan, mrziteljski duh.

Jer ''mrzitelji'' galame ''mrze nas''
umjesto ''odvratni smo njima'',
jer su sami životom neplodni i neprekidno lažu
kada govore ''naša djeca'',
jer spojevi, nikada sjedinjenja ''M - M'' ili ''Ž - Ž''
životom su potpuno neplodni.

Nikada se homoseksualac nije rodio,
niti je ikada homoseksualac ikoga rodio.
(pod homoseksualac mislim na spojove
''M- M'' ili ''Ž - Ž''..)

Dosta, čovjek homoseksualac je
čovjek zahvaćen homoseksualnošću
a homoseksualnost je sramotna
životom neplodna strast
koja je prisiljena lagati kako samu sebe,
tako i sve okolo sebe.

I tko god nađe i najmanju riječ u odbrani homoseksualnosti isprazna je duha i uma !!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 03.04.12. 21:04

Na konkurentskom portalu jasno stoji da će homoseksualci i pedofili biti optuženi,valjda i žigosani? za pad crkve.Ako takva crkva koja je kao stijena na kojoj je sv.Petar sagradio ovakvu crkvu u kojoj danas homoseksualaca i pedofila ima više nego igdje,onda mislim da je svaki komentar suvišan.Neki komentari kao da su izronili iz mračnog srednjeg vijeka,gdje bi većina žigosala,palila i rasčetvorila sve ljude koje ne stanu u njihov mentalni kalup.


registracija
1/3/11

Laudate, 03.04.12. 21:31

Crkva se ne miješa homo udrugama kako će podučavati svoje članstvo, neka se te udruge ne miješanju Crkvi kako podučava svoje.

Demokracija je dvosmjeran proces u kojem nema nametanja što će se misliti, čitati, govoriti u krugu istomišljenika.

Ako si netko uzima pravo ograničiti drugog mora prihvatiti da i taj drugi smije ograničiti njega.
Sve izvan ovoga je totalitarno jednoumlje.


registracija
3/3/11

bljesak4, 03.04.12. 21:49

Ispravno i bravo Laudate !

Opazi odmah,
da sramotan homoseksuaklni um
sve što ne govori njima u prilog
naziva homofobijom,
i tada podmuklo lukavo, napadaju,
kao na ''mržnju''
a ne drugačije mišljenje od njihovog,

i to oni koji galame o pravu na različitost
tuđu različitost u razmišljanju
zovu homofobijom ili diskriminacijom
galame o pravu na različitost
što skretanje je pažnje
sa istine da smo stanovnici svemita
u kojemu kažimo ''isti'', jednostavno ne postoje.

Oni tako skrivaju istinu koja kaže
da se ne rasdi o pravu na različitost
već od pravu na odvratnost.

I koliko god mi njihovo razmišljanje
kao uostalom svo njihovo djelovanje
bilo istinski odvratno
toliko nikada ne bih pristao
da se njima zabrani pravo na izražavanje.

Borba se uvijek vodi na duhovnom polju !!
Duh, ćist i slobodan duh istine i života
nadasve ljubavi,
a Bog je Duh,
takav duh uvijek pobijediti će !


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 03.04.12. 23:04

Redovnik je klinički slučaj kronične komunizam-paranoje, kao uostalom i kompletan apologetski zdrug.
Tako da je u gornjem postu zajaukao o totalitarizmu i jednoumlju, i to s pozicije Mraka, najtotalitarnijeg i po definiciji naj-jednoumnijeg mogućeg stajališta.

Paljba na relaciji udruge - Crkva je silom prilika dvosmjerna: kada bi Mrak ostavio na miru te ljude, oni ne bi imali nikakva razloga da se brane.
To je uvijek ista logika univerzalno primjenjiva u svakoj situaciji napadača i žrtve.

Kako fanatičnom jednoumnom totalitaristu objasniti da lajanje na druge i drugačije iz vjeronaučnih klupa ili sakristije NIJE normalno civilizacijsko ponašanje?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 03.04.12. 23:13

neki komentari su zbilja izronili iz mračnog srednjeg vijeka. A što je sa onim "ljubi bližnjega svoga" itd? Nisam primjetio da je crkva digla svoj glas kad su oni drugačije seksualne orijentacije bili napadani od "čistunaca." Ili da je "ljubi bližnjega svoga" bilo aktualno onih krvavih godina naše nedavne prošlosti. Izgleda da je to više "ljubi istoga, ubi drugoga" bilo da se radi o krvnim zrncima, seksualnoj orijentaciji, vjeri, boji kože, itd. Izgleda da je Ernst Mayr u pravu kad kaže da je najinteligentniji oblik života greška evolucije. Komentatori iz mračnog srednjeg vijeka to sasvim sigurno potvrđuju.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 06:03

@ISO & aga Sovulj
jeste li vas dvojica sposobni za komunikaciju u kojoj slušate što drugi govori?
Raspravljate s vašim mišljenjem što mislite da sugovornik misli.

Pozivate se na ljudska prava a u raspravi obezvređujete pravo sugovornika i dijelite etikete.

Ono što nazivate paranojom su dvije strane istog mentalnog sklopa koji je 1945 s pozicije vlasti i teških sankcija tjerao jednu izrazito konzervativnu sredinu (Jugoslaviju) na prihvaćanje tada "modernog i suvremenog komunizma" kao što danas 2012 jednu sredina s još uvijek jakim tradicionalnim vrijednostima tjera s pozicija vlasti nad medijima nasilno prihvatiti homoseksualnost.

Budite demokrati, ostavite vještice i srednji vijek na miru i s pozicije 21 stoljeća prihvatite da netko ne mora voljeti nastrane seksualne sklonosti i pri tome da potpuno poštuje one koji ih vole.
To dvoje se ne isključuje.

Ne ispirite ljudima mozak sa homoseksualnoću kao što ste radili sa komunizmom, samoupravljanjem, socijalizmom.

Dovoljno je da stavite informaciju i na stol i obrazložite, dalje ljudi sami odluče hoće li ili neće prihvatiti.
Sve ostalo je nasilje nad ljudima slobodnog uma.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 06:07

@aga Sovulj
"... ljubi bližnjeg svoga..." očituje se upravo u tome što mi vjernici volimo čovjeka a nevolimo grijeh.

Znači poštujem i volim čovjeka-homoseksualca ali ne volim homoseksualizam.
To je stav vjere i vjernika.

Ateisti s dugom tradicijom još od francuske revolucije pa do naših dana rade suprotno oni vole ideju ali uništavaju čovjeka koji se ne slaže s njihovom idejom.

Danas olako etiketiranje svih koji ne vole seksualne nastranosti etiketirate kao homofobe a sutra da imate vlast činili biste ljudima ko zna što.


registracija
31/1/10

STTony, 04.04.12. 09:22

Primitivce, latentne pedere (homofobe), nasilnike i nacionaliste zatvoriti u geta da nas ne uznemiravaju svojim bolesnim idejama.


registracija
15/8/09

vergilia, 04.04.12. 09:27

Naravno da Vlada RH MOŽE ne samo osporiti, nego i staviti van snage bilo koji ugovor koji nije u skladu sa Ustavom i zakonima - u Ministarstvima sjedi dovoljno "jalove" pravne struke koja bez problema može dokazati da je ugovor s Vatikanom obična prevara i da ga treba proglasiti nevažećim. Očito se to ne želi i jadno je da se iz Ministarstva obrazovanja izvlače na nemoć (pazi ovo . "pokušati ćemo utjecati...kak ih nije sram nešto takvo izjaviti, nisu oni tu da pokušavaju, nego da realiziraju..:)) pozivajući se na jedan takav ugovor. Jasno je da se na crkvu ne može utjecati ničim, ona je uz blagoslov i ove Vlade izvan svih zakona. Ali - Vlada nije izvan zakona, na kraju krajeva ipak će taj ugovor završiti na Ustavnom sudu jer čaša se već dugo prelijeva i to mi se čini jedini način.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 12:17

Gdje je razlika između redovnika i Jata?

U ambalaži i celofanu...


registracija
3/3/11

bljesak4, 04.04.12. 14:19

Budite demokrati, ostavite vještice i srednji vijek na miru i s pozicije 21 stoljeća prihvatite da netko ne mora voljeti nastrane seksualne sklonosti i pri tome da potpuno poštuje one koji ih vole.
To dvoje se ne isključuje.
opet kažem: Bravo Laudate

U našem svijetu spoznaje stina nešto već
ili jeste ili nije
u svijetu ljubavi ili vjere ili Boga samoga,
istina je sve !
Nije mjesto da to razrađujem, tek poznata ti je riječ;
Ef 2,14
Doista, on je mir naš, on koji od dvoga učini jedno: pregradu razdvojnicu,
neprijateljstvo razori u svome tijelu.

Bog ljubavi, Isus Krist ipak poražavajuće prića o homoseksualnosti, kaže da su to sramotne strasti
a bića zahvaćena tom strašću da su nevaljana ja volim reći odvratna razmišljanja !

Hvaljen Isus !


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.04.12. 16:22

Ljubi bližnjega svoga...samo ako nije starije od 13 godina.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.04.12. 16:35

Može li bolje od Lennona:

IMAGINE
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace

You, you may say
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people sharing all the world

You, you may say
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will live as one


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 16:44

Vještice i srednji vijek treba ostaviti na miru kada ih se objasni u kontekstu Istine, Puta i Života.
Ne mogu li se pomiriti evanđelja i Povijest, nema razloga za mir, jer bi to onda bila kapitulacija Istine i Razuma pred Mrakom i Bajkom.
A takvo što po uvijek jednakom kleričkom receptu nitko ne želi, čak ni nedjeljne bakice: neke se stvari u 21. vijeku jednostavno više ne daju zamračiti. Tako da se čak i Pape moraju ispričavati iz razloga elementarne vjerodostojnosti.

Sa stanovišta homića heteroseksualnost može izgledati devijantno, a s općeg civilizacijskog aspekta, Mraku potpuno neshvatljivog, već je i samo čačkanje po tuđoj seksualnosti degutantno.
Ako bi se takvo što sustavno provodilo u školskim vjeronaučnim klupama i u sakristiji, onda je to ona ista bolest s kojom bi redovnik da se pomiri na način da je se ne dira.

Upravo takvo ponašanje je kičma Mraka.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 16:57

@ISO
Nitko te ne priječi da voliš i uživaš u seksualnim nastranostima.
Vjera i vjernici kažu da je to grijeh, ti kažeš nije, i nikome ništa. Idemo dalje.
Nema razloga za borbene izjave tipa: nema mira,... kapitualacija

Živi svoj život i pusti druge da žive. Vjeruj u što god želiš i pusti druge.

Crkvu ni vjernike nije briga što smatraš da je Crkva MRAK, što tebe briga što vjera smatra da je seksualna nastranost grijeh.

Budi tolerantan i poštuj tuđa uvjerenja.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 16:59

@lolobrigita
ovo sa "ljubi bližnjen svoga" može biti opasno u rukama zlonamjernih.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 17:42

U isto vrijeme tebe vjera priječi da braniš crkveno potpomognutu pedofiliju, ali ćeš to bez ikakve zadrške prvom prilikom revno obaviti. Općenito, u tvoju borbenu gotovost po tim i takvim pitanjima ne treba sumnjati.

To s vjerom i grijehom je prilično relativno, pogotovo kada se tumačenje šapuće iz Mraka, a još je i gore ako je u pitanju interna Mračna stvar.

Od homića sustavno pravite čudovišta, pa onda duhom siromašniji izlaju pravo stanje stvari, kao ovdje prisutni bljesak i/ili jato.

Homiće kamenujete u njihovim povorkama, na njih se svako malo osvrnete kao na utjelovljenje Zla, pa bi ih potrpali što po bolnicama što po grobljima.

I onda ove tvoje "peace brother" hipokrizije, inače standardan alat Mraka, na homiće djeluju iritantno, a na Civilizaciju bljutavo.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 18:44

@ISO
tvoj govor je tipičan govor izazivanja i potpirivanja mržnje.

Izmišljaš mržnju kod drugih da bi ti bila opravdanje za vlastitu.

Voliš homoseksualnost - slobodno voli, ali poštuj i one kojima se ne sviđa.

Crkvu nazivaš Mrakom i to mirno kažeš jer je takvo tvoje uvjerenje, u redu.
Prihvati da je po mom uvjerenju seksualna nastranosta grijeh.

"Peace brother" za mene je životni moto, tako nas uči vjera.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 19:54

Sličan su moto imali i ljubitelji pročišćavanja duše lomačom, također učenici iste te vjere...


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 20:11

@ISO
za početak trebaš naći način kako duhom izaći iz srednjeg vijeka. Dok to ne uspiješ ne vrijedi pokušavati dalje.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 21:48

Ovako kako si ti izašao panično odbijajući svaki kontakt s poviješću crkvene prakse?

Ili kako je Crkva izašla sveudilj se ponoseći kondomskim veleglupizmom, najvećim masovnim ubojstvom u znanoj povijesti?

Što je Mrak ako to nije?


registracija
10/2/12

Hazu, 04.04.12. 22:19

šteta što izdajice nemogu mienjati ugvore sa Vatikanom


registracija
10/2/12

Hazu, 04.04.12. 22:20

pedere i lezbijke u bolnicu i liječenje,jer to je BOOOLLEST


registracija
1/3/11

Laudate, 05.04.12. 06:40

ISO misli što želiš i pusti druge da čineisto, budi tolerantan.


registracija
16/6/10

nosonja, 05.04.12. 08:23

Sudski vještak je muškarac, dali je žena onda sudska vještica?
Hazu,kad si se ti vratio sa liječenja i dali je bilo uspješno?


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 05.04.12. 11:06

Ovako k'o hazu?


registracija
10/2/12

Hazu, 05.04.12. 17:35

ipakseokreće i nosonja,vi ste kao pederi -bolesni,a ima i za to lieka,samo treba na to liečenje pristati!!!!!!!!!!!!!!
Na vama je pa se izjasnite skotovi.


registracija
16/6/10

nosonja, 05.04.12. 17:52

OK,ako se slažeš,prvo ćeš mi ga popušiti a onda ću ti rasturiti bulju da nećeš moći sjediti na njoj 2 godine. Ako bude u blizini i tvoja žena onda ću i nju oderati u bulju pa nek joj pikica plače.
Deal?


registracija
10/2/12

Hazu, 06.04.12. 16:24

nosonja,javi se u ludnicu ili psihijatriju pod hitno izludio si plus si nasilnik ovdje znači i u kući svojoj imbecilu iskompleksirani,mamu svoju opali ,ima runjavu pičku skroz


registracija
16/6/10

nosonja, 06.04.12. 17:12

Idem u ludnicu iz ovih stopa.......pa,kojeg mi ti psihijatra preporučuješ ? Ne,ne šalio sam se ,ne želim tvoju preporuku ,jer,očito je tebe nitko nije uspio izlječiti.
Pa što si se toliko uzbudio,žena ti se tako i tako jebe s kim god stigne. Jednom godišnje se na stadionu Dinama skupljaju svi oni koji su ti jebavali ženu. A ne pitaš se zašto se prokurvala....pa evo ja ću ti reći ako one već neće da ti kaže- Imaš pišu djeteta od 5 godina,
Pusica moj Hazu...u dupe ti strpam vazu,vazu vazu. Fino se rimuje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika