11.04.2012. / 19:15

Autor: Hina

Filozofski uvodi romski jezik

Boras je rekao da će predavači u početku dolaziti iz Makedonije te iz BiH, točnije Sarajeva, a riječ je, kaže, o autohtonim Romima koji su izdali gramatike

IlustracijaIlustracijaDekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Damir Boras najavio je danas kako će se na tom fakultetu uvesti romski jezik kao izborni predmet.

"Na Odsjeku za indologiju i dalekoistočne studije, na mjestu gdje se romski jezik i može smjestiti, odlučili smo, nakon što nam se obratio gospodin Veljko Kajtazi (saborski zastupnik 12 nacionalnih manjina), da financiramo uvođenje izbornoga predmeta romskoga jezika", izjavio je Boras za Hinu nakon svečane proslave Svjetskog dana Roma u Hrvatskom saboru.

Boras je rekao da će predavači u početku dolaziti iz Makedonije te iz BiH, točnije Sarajeva, a riječ je, kaže, o autohtonim Romima koji su izdali gramatike.

Osim što će financirati prvi semestar, Filozofski fakultet u Zagrebu pomoći će i u izdavanju gramatike romskog jezika na hrvatskom. Boras je izrazio nadu da će ta inicijativa dobiti pomoć i drugih organizacija napomenuvši da su načelnu potporu dobili od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

"Uvođenjem romskog jezika na jedno hrvatsko sveučilište pokazujemo da nam je stalo do naših manjina", naglasio je Boras i rekao kako očekuje da će se time pridonijeti da se Romi još bolje i ugodnije osjećaju u hrvatskom društvu te da uspijevaju postići bolje obrazovanje.

Vezane vijesti

Dekan Boras: Većina se studenata upisala

Dekan Boras: Većina se studenata upisala

Dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras izjavio je danas da je većina studenata upisala godinu pod uvjetima kao i na ostalim fakultetima u zemlji,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 11.04.12. 20:31

Baš me zanima koliko će biti polaznika ovog egzotičnog jezika. Koji je to jezik? Pola riječi uzimaju od domicilnog jezika jer u njihovom jeziku ne postoje. Užas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika