15.04.2012. / 13:30

Autor: Totalsport

Bolt dobar pri prvom nastupu u godini, Blake još bolji

Da se ne bi govorilo samo o Boltu, potrudio se upravo njegov najveći rival i trening-partner - Blake

Usain BoltUsain BoltNa atletskom mitingu u jamajčanskom Kingstonu u subotu je prvi put ove sezone nastupio najbrži sprinter današnjice, ljubimac domaće publike Usain Bolt.

Pobijedio je aktualni svjetski rekorder na 100 i 200 metara sa svojom postavom Racers Track Cluba u utrci štafeta 4x100 metara sa sjajno otrčanom posljednjom izmjenom. Vrijeme pobjednika bilo je 37.82 sekunde.

Slavila je Boltova štafeta, u kojoj su još trčali Mario Forsythe, svjetski prvak Yohan Blake i Kimmari Roach, s deset metara prednosti. Pri posljednjoj je izmjeni Bolt pred Asafom Powellom imao samo tri metra prednosti, što dovoljno govori koliko je na svom početku sezone brži od bivšega svjetskog rekordera.

Da se ne bi govorilo samo o Boltu, potrudio se upravo njegov najveći rival i trening-partner - Blake. Pobijedio je svjetski prvak na stotki iz Daegua prošle godine u utrci na stotinu metara s najboljim vremenom sezone: 9.90 sekundi.

Riječ je o izvanrednom rezultatu s obzirom na to da je 22-godišnji sprinter nastupio prvi put ove sezone na toj dionici ne računajući štafetne nastupe. Također je nastupao na 400 metara.

Treba napomenuti da je startao prosječno, te da se trčalo u prohladnim i mokrim uvjetima.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika