28.04.2012. / 11:15

Autor: Hina

Tri hrvatske tvrtke na natječaju za autocestu u BiH

Tri hrvatske građevinske tvrtke, Viadukt, Konstruktor i Ingra inženjering, prijavile su se odvojeno na međunarodni natječaj za izgradnju 37 kilometara duge dionice autoceste u Republici Srpskoj za što je u četvrtak Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila zajam od 150 milijuna eura, navodi u subotu Glas Srpske pozivajući se na službene izvore.

Hrvatske tvrtke zainteresirane su za gradnju autocesta u BiHHrvatske tvrtke zainteresirane su za gradnju autocesta u BiHTri hrvatske građevinske tvrtke, Viadukt, Konstruktor i Ingra inženjering, prijavile su se odvojeno na međunarodni natječaj za izgradnju 37 kilometara duge dionice autoceste u Republici Srpskoj za što je u četvrtak Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila zajam od 150 milijuna eura, navodi u subotu Glas Srpske pozivajući se na službene izvore.

Od 31 tvrtke koje su preuzele dokumentaciju za izgradnju dionice autoceste od Doboja do Banja Luke, na tender koji je jučer zatvoren pristiglo je 12 ponuda, rekao direktor Javnog poduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić.

Dodao je da će krajem svibnja uputiti poziv tvrtkama koje su dostavile potpunu dokumentaciju da dostave i financijske ponude, navodeći da će sredinom lipnja biti poznato koja će tvrtka ili konzorcij graditi dionicu autoceste od Doboja do Banja Luke.

Na tender su se, uz Viadukt, Konstruktor i Ingru inženjering, prijavile i dvije tvrtke iz RS-a zajedno sa stranim partnerima iz Makedonije, Španjolske i Češke kao i jedna tvrtka iz Italije, dva konzorcija iz Kazahstana i Turske, Njemačke, Švicarske te dvije građevinske tvrtke iz Austrije.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika