04.05.2012. / 13:25

Autor: Nacional.hr

Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 7

Hoyka će održati predavanje o temama iz njegovog eseja 'Fotosofia' u kojem će između ostalog iznijeti svoja razmišljanja o svrhi postojanja fotografije, njezinom potencijalu da promjeni pojedinca i društvo, te načinu na koji publika fotografiju može 'koristiti' u svakodnevnom životu

Foto: Marko Džavić Foto: Marko Džavić Otvoren je natječaj za 15 seminarista sedmog izdanja Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog fotoseminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke.

Fotosofia 7 će se održati u Termama Tuhelj od 24. lipnja do 1. srpnja pod generalnim pokroviteljstvom HTC-a i pokroviteljstvom kompanije Adobe.

Odabrane, koji će fotografije obrađivati u Photoshopu CS6 očekuje intenzivan tempo ispunjen nizom teoretskih i praktičnih fotoaktivnosti. Seminaristi će tako stvarati unutar konteksta umjetničke fotografije, snimati mobilnim telefonom HTC One X, pokušati s minimumom opreme i vremena osvojiti medalju FOTOkreativac i snimati modne fotografije s modelima i modnim timom izabranim 'Fotosofia 7 FOTOmodel' natječajem.

Neće izostati niti snimanje portreta celebrityja, teme čijoj su dosadašnjoj realizaciji pomogla Foto: Aleksandra Đorđić Foto: Aleksandra Đorđić mnoga poznata imena - Rene Bitorajac, Zuhra, Tomislav Jelinčić, Boris Mirković, Zoran Predin, Enis Bešlagić, Natko Zrnčić Dim, Ana Jelušić, Aco Stanković... - a vidjet ćemo i novo izdanje malonogometnog turnira specifičnog po tome što je zasad jedino nadmetanje te vrste u kojem pored celebrity ekipe sudjeluju sve tri nacionalne televizije.

Hoyka će održati predavanje o temama iz njegovog eseja 'Fotosofia' u kojem će između ostalog iznijeti svoja razmišljanja o svrhi postojanja fotografije, njezinom potencijalu da promjeni pojedinca i društvo, te načinu na koji publika fotografiju može 'koristiti' u svakodnevnom životu.

Fizičar dr. sc. Davor Horvatić, koji svojim lako razumljivim objašnjenjima temelja naše fizikalne realnosti već generacijama fotosofa korijenito mijenja percepciju svijeta, govoriti će o primjeni fizike u fotoindustriji i o utjecaju fotografiranja na snimani objekt.

Mirela Španjol Marković, stručnjakinja za retoriku, upoznat će sudionike s osnovnim pravilima verbalne i neverbalne komunikacije prilikom nastupa u medijima, tajnama formuliranja ključnih poruka pri davanju izjava, trikovima za izbjegavanje odgovora i KISS formulom nastupa (keep it short and simple).

Foto: Marino Raunić Foto: Marino Raunić Spomenuta predavanja i dio ostalih aktivnosti će biti otvorenog tipa, tako da će im moći prisustvovati i određeni broj publike.

Kako se prijaviti na natječaj otvoren do 21. svibnja 2012. možete pročitati na www.fotosofia.info , gdje će biti objavljivane i obavjesti o aktivnostima otvorenima za dolazak publike.

Vezane vijesti

Hrvatska novinska fotografija 2011.

Hrvatska novinska fotografija 2011.

U Novinarskom domu održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni finalisti natječaja „Hrvatska novinska fotografija 2011". Imena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika