02.05.2011. / 12:37

Autor: Nacional.hr

Upitne fotografije: Prve slike mrtvog bin Ladena zapravo su lažne?

Očito je da je fotografija mrtvog Osame napravljena na temelju originalne fotografije. Donji dio fotografije gotovo je identičan, ističe Gizmodo

Foto: GizmodoFoto: GizmodoUnutar nekoliko sati nakon akcije Amerikanaca u kojoj je ubijen najtraženiji terorist na svijetu, mediji su počeli objavljivati fotografije tijela Osame bin Ladena.

No, jednako brzo kao što su objavljene, fotografije su i povučene.

Tehnološki blog Gizmodo usporedio je dvije fotografije bin Ladena i zaključio kako se samo radi o lošem Photoshopu.

"Očito je da je fotografija mrtvog Osame napravljena na temelju originalne fotografije. Donji dio fotografije gotovo je identičan. Spašen je u niskoj rezoluciji kako bi se dobio dojam da je snimano prijenosnim fotoaparatom. Osoba koja je uređivala fotografiju potom ju je spojila s fotografijom nepoznatog trupla, koje se vidi u pozadini. Rezultat je odvratan, ali ne i uvjerljiv", piše Gizmodo.

Napominje i kako će fotografije mrtvog Osame bin Ladena, ako budu objavljene, biti izuzetno oštre i čiste, poput onih mrtvog tijela Sadama Husseina.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika