12.05.2012. / 13:49

Autor: Hina

Merkel: "Stabilno partnerstvo" s Hollandeom je moguće ostvariti

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u subotu kako vjeruje da je moguće ostvariti "stabilno partnerstvo" s novoizabranim francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, čijeg je suparnika Nicolasa Sarkozyja podržavala.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u subotu kako vjeruje da je moguće ostvariti "stabilno partnerstvo" s novoizabranim francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, čijeg je suparnika Nicolasa Sarkozyja podržavala.

Na pitanje o "mogućem stabilnom partnerstvu s novim francuskim predsjednikom", Merkel je kazala: "Da, u to vjerujem, jer znamo od osnivanja SR Njemačke da je dobar francusko-njemački odnos vrlo važan za obje zemlje".

Merkel je tu izjavu dala u redovitom tjednom obraćanju javnosti ureda kancelarke na internetu.

Prije susreta s Hollandeom u utorak popodne u Berlinu, Merkel je istaknula da se "radi o susretu upoznavanja. No, mislim da će iz toga ispasti dobar posao na suradnji".

Francois Hollande bit će primljen s najvišim vojnim počastima. Na programu Hollandeova boravka u Berlinu su radna večera i tiskovna konferencija.

Dvoje čelnika trebalo bi razgovarati o krizi u euro zoni i bilateralnim odnosima, rekao je glasnogovornik kancelarke.

Merkel je izrazila "sigurnost" da će tradicionalno bliska suradnja s Francuskom nastaviti, te biti temelj njihova zajedničkog djelovanja u Europi, "kako bi se osigurali napredak, mir i demokracija".

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika